SOS! Tudnátok tanulási tippeket adni? És esetleg leírnátok, hogy milyen lesz az értettségi, milyen tantárgyak kellenek oda különösen, és felnőtt korra mit érdemes tudni?
Figyelt kérdés
Szóval 9.-es vagyok, tudom-tudom, nem vagyok olyan nagy. De attól még nem tudom megérteni, hogy miért kell olyan tantárgyakat is tanulni, amire nem biztos, hogy szükséged lesz? Matek: jó ha tudod, de abban is vannak olyan anyagok, amiket egyáltalán nem láttam, hogy egy felnőtt ember valaha is használta volna. Ha nem olyan szakra megyek, akkor a történelemnek sem látom túl sok értelmét.. Nem tudom, hogy mi szeretnék lenni ,,ha nagy leszek” , de annyit tudok, hogy egyszerűen azokat a tantárgyakat, aminek nem látom értelmét, a világért sem tudom megtanulni. Légyszi, segítsetek tanulási tippekben is! (Vizuális típus vagyok, ha ez számít)#tanulás #nem tudom tanulni
2019. szept. 22. 15:46
1/2 anonim válasza:
Az élet nem kívánságműsor, a szüleidnek sem csak olyan feladatai vannak munkában, amit szeretnek, de ez a kötelességük, ahogy neked is az, hogy tanuld amit kiadnak. Fogd így fel. Plusz a tananyag továbbra is általános nem Kiss Pistike meg Béluska igényeire vannak szabva, egyetemen majd tanulod, ami érdekel. Azt talán 15 évesen is megérthetnéd, hogy több tízezer gyerek tanul, a közoktatás meg nem arról szól, hogy mindenki egy egyéni virágszál és azt tanulja csak, ami őt érdekli.
Ami nagyon unalmas, keress rá a neten, olvass érdekességeket, készíts saját jegyzetet, nem csak a tankönyv van a világon.
2/2 anonim válasza:
Az érettségi egy általános műveltségi szintet ad, egy alapot, amire lehet építkezni. Hogy például tudd, hogy kilencedik osztály szeptemberében az érettségire tippeket adni az minden, de nem SOS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!