Évek óta kérdés mindenhol, de még sehol nem kaptam rendes választ. Valaki esetleg tudja ezeket a PayPal-al kapcsolatban?
"Évek óta kérdés mindenhol, de még sehol nem kaptam rendes választ."
Talán azért nem kaptál rendes választ, mert nem publikus... Az adóhivatal sem teszi közzé, hogy milyen kritériumok alapján szűrnek egy-egy vállalkozóra, áfa csalóra, stb.
Jol mondta az elozo. De amugy segitek egy tippel: mivel minden ilyen penzt kezelo cegre ugyanazok a penzintezeti szabalyok vonatkoznak, ezert nagyreszt mindegy, hogy egy szlovak banknal van e szamlad, paypal-nal vagy revolutnal, mivel ez utobbi mogott is egy-egy erre a celra alapitott penzintezet, kvazi bank all.
Tehat sehol nem anonim, nem is celjuk annak lenni, nem is lehetnenek.
A bankoknak gyanús pénzmozgások esetén, illetve x összeg felett tájékoztatási/bejelentési kötelezettségük van a NAV (nem APEH már hosszú évek óta) felé a pénzmosás elleni törvény miatt.
A pénzmosás elleni törvényről itt olvashatsz a Téged érintő rész az ügyfél átvilágítási kötelezettség: ennek alapján akár 300 ezer ft feletti utalás alapján is képbe kerülhetsz.
Nyilván, ha egy cég naponta 5 milliókat mozgat, akkor nem fogják 2 millió miatt jelenteni a NAV-nak, de itt a hangsúlyos szó a kockázatelemzés, ami alapján valaki képbe kerül. Na erre mondtam, hogy ezt viszont nem fogják elárulni, hogy milyen kritériumok szerint szűrnek.
> itt a hangsúlyos szó a kockázatelemzés, ami alapján valaki képbe kerül. Na erre mondtam, hogy ezt viszont nem fogják elárulni, hogy milyen kritériumok szerint szűrne
Főleg, hogy sokszor ők sem tudják. Algoritmusok keresik a gyanús tranzakciókat, sokszor ember által (előre)láthatatlan szempontok alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!