Lakáscsere, de hogyan?

Figyelt kérdés

Lakáscsere mellett döntöttem. A csere egy az egyben lenne. Mindkettőnknek van a jelenlegi lakásán deviza hitele. Mindkét ház értéke 16 M Ft. Nekem 2,5 M Ft a hitelem (K&H) cserepartneremnek 10.5 M Ft (OTP).

Hogyan kellene ezt az egészet elindítani? Egyáltalán a bankok beleszoktak ebbe menni, hogy a meglévő hitelt átvigyük az elcserélni kívánt házra, mindkettőnk hitelét elbírja a cserélni kívánt ingatlan.

2010. júl. 12. 14:55
 1/2 anonim ***** válasza:

beleszólnak bizony, sőt kell hozzá az engedélyük, hogy lakást cserélhessetek (tulajdonképp ugye ez két eladás)...na már most eladás esetén kpben ki fogják veletek fizettetni, ha mégsem, akkor baromi mázlisták vagytok, ti a 2,5 millátokkal, mert a 10,5-es hitelt átvinni nem fogják engedni ;)

de keressetek fel egy hiteltanácsadót ill. a bankjaitokat

2010. júl. 12. 22:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Az OTP-nél a bankvezető megígérte, hogy a 10,5 M átfogják tudni vinni, de nekünk a K&H elzárkózott tőle.Mondjuk,ha én felveszek máshol hitelt abból kifizetem a 2,5 M-at,akkor az én házam tehermentes lesz,így az övéjüket könnyebben áttudják vajon rakni,mert nekem már akkor nincs közöm a bankhoz,nem?
2010. júl. 13. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!