Ha KATÁs voltam korábban, de megszűntettem és újra szeretném majd igényelni a katát, kérhetem-e ugyanazt az adószámot ami régen volt?
Újabb tájékozott vállalkozó...
Mit szüntettél meg?
Kiléptél a katából, mert a katát megszüntetni ezt jelenti... de ettől még vállalkozó maradtál, csak másképp adózól.
Vagy megszüntetted a vállalkozásodat? Akkor azt mondd.
HA előbbi, akkor az adószámod él. HA utóbbi, akkor nem, nem kapod ugyanazt.
Azért feltételezi az első mert az ember egyéni vállalkozó lesz, ezen belül vannak adózási módok, mint pla a kata, ami alá be és ki lehet jelentkezni, sőt szüneteltetni is lehet. Ha valaki kiképett a katából 2 évig nem lehet újra az.
Ha a teljes vállalkozást szűntette meg, nem hiszem, hogy kiadják újra azt az adószámot. Amúgy meg fel kell hívni a 1819es navos vonalat, ahol pontos választ adnak, ráadásul segítőkészek.
2, ha nem értesz hozzá, akkor ne szólj bele...
Azért feltételezem, mert kérdezni se tud...
Megszüntettem, töröltettem.
De ugyanaz az az adoszam kellene majd 2 év mulva, mert majd vissza akarok menni katásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!