Youtube bevétel után adózás? Könyvelők vagy aki tényleg tisztában van ezzel írjon Többi lenn
K.érlek aki tud se.gítsen és részletesen ír.j.a le mi a teendő. Jelenleg 21 éves vagyok. Lediplomaztam es munkát keresek de szeretném elinditani a youtube csatornám és összekötni a google adsence-el, hogy az elé rakott kis reklámokból gyűljön a pénz. Nem akarok dancsó lenni de van egy ötletem ami alapján lehet hogy 2-3 havonta ilyen 100 ezer forint osszejonne.
A kérdés vagyis kérés inkább. Aki tudja írj.a le reszletesen a dolgot. Kata-s nem akarok lenni mert elvinné a bevételem. A magánszemélyként adózás ahogy utána tudtam olvasni egy járható út. Csak ez az amit nem tudok hogyan működik. Mikor menjek be a navhoz , ha meg lett az első youtube fizu vagy már most ha ma akarom elkezdeni felrakni a videókat. Szóval Tényleg szájbarágósan valaki megtenné hogy elmagyarázza?
Illetve mi van akkor ha kiváltom a navnál a számot, de 7 hónapig semmi , majd megjön mondjuk 50 ezer Ft. Abból mennyi ami az enyém marad? És kinek állítok ki a kis könyvemből számlát? Katyvaszos nekem az egész. Aki végig olvasta már biztos az agyára mentem bocsi tényleg. De ez az egész youtube bevételt egy nagy titok lengi körbe, leírva érthetően meg nincs sehol kerek perec mi a helyzet, csak információ foszlányok.
Ez nem úgy megy, hogy nem tetszik, és akkor úgy adózól, ahogy neked tetszik.
Ezekeben az esetekben nem kell egyéni vállalkozás:
a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti mezőgazdasági őstermelői tevékenység,
a szolgáltató állatorvosi tevékenység,
az ügyvédi tevékenység,
az egyéni szabadalmi ügyvivői tevékenység,
a közjegyzői tevékenység,
az önálló bírósági végrehajtói tevékenység.
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) pedig kiemeli, hogy nem minősül egyéni vállalkozónak az a magánszemély, aki
az ingatlan-bérbeadási,
az egyéb szálláshely-szolgáltatási
Te nyereség orientált és rendszeres vagy, így vállalkozni kell. Vagy addig ne tedd, amíg nincs bevétel.
Szóval kb. havi 30-50 ezerről beszélhetünk. Szerintem ilyen összegeknél ne legyél szívbajos, ha teljesen szabályszerűen akarnád csinálni, nem lenne értelme az egésznek.
Ha majd növekszik a csatornád, elérsz egy ~100 ezer körüli havi jövedelmet, elkezdenek betalálni termékekkel, hogy szólj pár jó szót róluk a csatornádon, akkor már érdemes ezzel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!