Jogos a vámolás? 41,80 USD Japánból rendelt Objektív
Sziasztok!
2019 május 24.-én rendeltem Japánból egy Canon USM objektívet.
Fizettem érte:(Paypal alapján) 41.80 USD-12835 HUF
Szállítási költség nem volt.
Vámolás alá esett, jött is a levél az egyszeri vámkezelési import címszóval.
Ezt kitöltve elküldtem nekik emailbe a posta vámnak.
Első oldalon feltüntettem, hogy mennyibe került, mi van benne és ennyi. Második oldalt csak aláírtam.
Mellékeltem screenshootot a paypal számláról, termékről is.
És írtam nekik egy szöveget:
Tisztelt Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Kicserélő Központ!
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.
A fentiek alapján kérem, hogy a xy postai azonosítószámú csomag vámkezelését, vámteher felszámítását mellőzni szíveskedjenek, mivel a küldemény értéke .41,80 USD, amely után fizetendő közteher nem éri el a 10 €-t.
Majd jött a csomag a postára, de mégis vámolták.
3500 ft a Vámügynöki szolgáltatás és 3320 a vámteher.
Kaptam egy papírt is amelyben az áll, hogy:
Általános forgalmi adó:
Tárygyban nevezett vámeljárás elá vonva a fenti fizetési kötelezettséggel/kötelezettségekkel. Az összesített adatok a határozat melléklete szerinti tételsori adatok alapján kerültek megállapításra. Fizetési a vámtartozás, és nem a közösségi adók és díjak megfizetésére vonatkozó vámszabályok szerint eleget kell tennie. A vámeljárást kérelmével egyezően folytattam le. A határozat indoklását és a jogorvoslatról szóló tájékoztatást az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 66. § (4) bekekzdése alapján mellőztem.
AMi elvileg így szól:
(4) Indokolást és jogorvoslatról való tájékoztatást nem tartalmazó egyszerűsített döntés hozható, ha
a) a vámhatóság a kérelemnek teljes egészében helyt ad, és az ügyben nincs ellenérdekű ügyfél, vagy a döntés az ellenérdekű ügyfél jogát vagy jogos érdekét nem érinti, vagy
b) az kizárólag valamely eljárási cselekmény időpontját határozza meg.
Jogosan vámolták meg?
Szia! Most én is úgy vagyok, min Te. Igen jobban megéri kártyával, mert a Pay Pal rosszabb árfolyamon dolgozik és a különbözetből "él". Te sem gondolhattad, hogy máltai szeretetszolgálat. Csak a Maestro kártyát az ég világon sehova nem fogadják el.
Segítséget is szeretnék kérni, nekem 10.729 a Paypalen átszámított HUF értéke. Ahogy számoltam, nekem pont nem kellene így fizetnem.
Még szerencse, hogy ráakadtam erre a kérdésre.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!