Egyéni vállalkozóként választhatok még EVA adózást?
Elvileg 2018-ban lehetett utoljára választani és 2019-től végétől megszűnik.
Viszont találtam arra utaló információt hogy 2019 végéig még most is választhatom.
Eva hatálya alá bejelentkezni csak az adóévet megelőző év dec. 20-ig lehet bejelentkezni. Év közben nem lehet az EVA alá bejelentkezni.
Utoljára 2018 dec. 20-ig lehetett EVA alá bejelentkezni - ez év decemberében már nem, azaz új EVA-sként már nem választhatod ebben az évben.
Köszönöm a válaszokat!
@Első: miért szerencsére? Mi volt vele a baj?
Amikor bevezették még régen akkor semmi baj nem volt vele. Aztán megemelkedett az eva mértéke, lettek sokkal kedvezőbb adózási módok. Ma körülbelül a vállalkozások 1%-nak ha megéri az eva(de lehet sokat mondtam). Baromi sok a 37% szerintem, pláne ha még esetleg áfáról is szó van. Ha túlléped a határt, akkor 50% a mérték.
Nem mondom, hogy mindenkinek rossz ez, mert biztosan van még olyan vállalkozás, akinek talán ez éri meg a legjobban, de nagyon elenyésző. Szerintem jó döntés kivezetni, mert elavult már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!