Az ÁNYK-n letöltöttem a PTGSZLAH-ot. A kevés kp-számlát (egyszerűsített van ráírva a tömbre), ami naponta van, ezen szeretném rögzíteni. A számla típusához egyszerűsített vagy normál a rögzítendő?
Figyelt kérdés
Hálásan köszönöm.2019. jún. 16. 11:58
1/4 anonim válasza:
Ha rá van írva, hogy egyszerűsített, akkor mi a kérdés?
2/4 A kérdező kommentje:
A számlán látható az egyszerűsített szó, ez igaz. A neten olvastam, h. az egyszerűsített a nyugtára vonatkozik, nem a kp. számlára. Ezért zavart össze.
2019. jún. 17. 07:56
3/4 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a NAV-ot. Hiába van egyszerűsített kp számlám, a normált kell feltüntetni. Szóval nem minden egyértelműnek gondolt dolog egyértelmű :)
2019. jún. 17. 14:17
4/4 anonim válasza:
Akkor sajnos te is kifogtál egy hozzá nem értő navost. Ha megnézed a ptgszlah kitöltési útmutatóját, akkor láthatod az alábbit:
A b) oszlopban a számla típusaként a következőket lehet szerepeltetni (egy típust mindenképpen jelölni kell):
ESN (egyszerűsített számla)
NOR (normál számla)
SZE (sztornó egyszerűsített számla)
SZN (sztornó normál számla)
ME (módosító egyszerűsített számla)
MN (módosító normál számla).
Vagyis ha egyszerűsített számlatömböd van, akkor az ESN (egyszerűsített számla) kódot kell rögzítened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!