Beadtad már az adóbevallásodat?
Igen és nem :D
Nemigen :D
De most komolyan, nem trollkodok, hanem így van: ugyanis a KATA-s adóbevallásomat már beadtam, de a személyi jövedelemadósat még nem - ugyanis nekem mindkettőt kell :-)
"De most komolyan, nem trollkodok, hanem így van: ugyanis a KATA-s adóbevallásomat már beadtam, de a személyi jövedelemadósat még nem - ugyanis nekem mindkettőt kell :-)"
Én is pont ezért halogattam, de utanánaolvastam a törvényben (jan 1-től érvényes) és a KATA fizetése az szja bevallás alól is mentesít. Ráadásul nincs is a 1853-mas nyomtatvány nyitólapján olyan pont ami szétválasztaná a magánszemélyeket és a KATA-s egyéni vállalkozókat. Szóval nem látom már okát, hogy csinálják külön a vállalkozói jövedelmeimről egy csupa nullás bevallást.
Sok böngészés és mások megkérdezése után jóváhagytam a NAV által készített bevallást, amiben a munkahelyi jövedelmem volt feltűntetve.
Még a NAV-ot is felhívtam ezügyben de egyébként minden második ember mást mond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!