Másodállásban vállalkozó vagyok. Felmondtam a munkahelyemen, a következő munkahelyemen 2 hét múlva kezdek. Augusztus végéig. Be kell jelentkeznem munkanélkülire?
Volt könyvelőm anno nekem is aki nyáron 2 hónapra szüneteltetni akarta még a másodállású vállalkozásomat is csak elfelejtette, hogy havi 1 számlám mindig van egy tartós bérbeadási melléktevékenységre .
Ha hó végén most számlázna egy szerződött éves, éven túli állandó szolgáltatást és valóban abban a 14 napban vállalkozó létére mégsem akarna önszántából semmiből bevételt keresni, az 1 hónap már érintené az állandó havi 1 számláját is... Ez is csak egy körülmény a sok közül amit nem ismerhetünk a kérdés alapján,
de befolyásolhatja a döntést.
Nyilván, az állandó, folyamatos szolgáltatás az más. Rengeteg körülmény van. De a fent leírtakból ez nem derül ki, ezért is mondtam az egy havi szüneteltetést.
De hát ugye ezért is nem gyakorin kell adótanácsot kérni, hanem megbízni egy hozzáértő embert :)
A klasszikus bérbeadást meglehet...
Ha viszont màr egy komplex szolgáltatás része a bérbeadás, akkor màr kevésbé (inkubátorház program üzlethelyiség bérbeadással).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!