Hogyan tudom a visszaigényelhető adót visszaigényeli, sorban állás nélkül?
Figyelt kérdés
Ma voltam az adó-és vámhivatalban. Lényegében van egy kisebb összeg hogy visszaigényelhető adó xy összeg,ezt szeretném visszaigényelni, de olyan sokan voltak hogy zárás előtt se jutottam volna be. Dolgozok 5.-ig minden nap és sajnos nem olyan munkahely hogy osztogassák a szabadságot. A lényeg hogy valahogy szeretném itthonról elintézni ezt az egész adóbevallásos dolgot még határidő előtt. Teljesen mindegy hogy postai úton vagy online. Viszont teljesen új vagyok ebben, ha nem gond szájbarágós magyarázatot várnék.2019. ápr. 24. 19:54
11/12 anonim válasza:
ÁNYK programot kell letölteni és azzal kell kitölteni ezt a nyomtatványt.
12/12 anonim válasza:
A NAV honlapján található nyomtatványok letöltése előtt a számítógépedre kell telepíteni az ANYK nevű nyomtatvány kitöltő keretprogramot előtte.
Majd utána letölteni a nyomtatványokat, mivel azokat ebbe a keretprogramba fogja "belerakni". Ott tudok őket megnyitni, kitölteni, menteni, nyomtatni, megjelölni ügyfélkapun keresztül történő beküldésre, beküldeni ügyfélkapun keresztül (ha van olyanod), stb.
Ha nem megy, vagy nem akarsz vele vacakolni, akkor marad az ügyfélszolgálatos út, ahol kapsz ilyen visszaigénylési nyomtatványt személyesen.
Kitöltő program letöltése:
... és itt a nyomtatvány, amit utána kell letölteni, és belekerül a gépeden már meglévő keretprogramba:
A keretprogramba belépve meg tudod nyitni a beletöltött nyomtatványokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!