Tb tartozás végrehajtása?
4 éve nincs fizetve a tb-m mert külföldön dolgoztam,de tavaly jöttem haza karácsonykor huzamosabb időre. A NAV-tól kaptam levelet,hogy 330-ezer ft-al tartozom,és végrehajtás alatt van.
Ha itthon Magyarországon nincs semmi ingóságom akkor mit tudnak csinálni? Csak állandó lakcímem van a szüleimhez bejelentve.
Miért nem jelentkeztél ki, amikor elmentél külföldre? Az ilyenekre oda kell figyelni, dolgozó felnőtt vagy, én is megtanultam huszonévesen a felelősségtudatot, mert ebben a világban igen fontos...
Egyébként ha van igazolásod, hogy kint volt, kint dolgoztál, tudtommal elengedik, de nem vagyok benne biztos, menj be és kérdezd meg!
Ha kint dolgoztál, akkor arra az időre nem kell Mo-n fizetni "TB-t". Szerezz be a külföldi biztosítótól egy igazolást arról, hogy mikortól van kint biztosításod, és tegyél egy kört az adóhatóságnál, hogy kijelentkezz a TB fizetése alól. Visszatörlik a tartozást...
Ha nem teszed, ma már külföldön is tudnak adósságot hajtani.
Be mentem a NAV-hoz ugyan ezt mondta a hölgy,hogy vigyek be a kinti munkahelyemről egy munkáltató igazolást és utána akkor elvileg törölni fogják a tartozást.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! :) Ment a zöld kéz mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!