WEB lap íráshoz milyen vállalkozási forma célszerű?
KATA mellett azért még van pár lehetőséged, de ahhoz több info kellene, hogy meg lehessen pontosan válaszolni ezt. Mivel egy weblaptervezés viszonylag kevés költséggel jár, ezért tényleg célszerű lehet a KATA. Ha van főállásod mellette, akkor csak 25 havonta (meg némi kis apró még 1-2 helyre).
De egy normális, körültekintő válaszhoz azért kellenének még infók. Privátban segítek, ha gondolod.
Most majd jönnek ide megint azok, akik adószámos magánszemély dologra akarnak rábeszélni. De szerintem erre nem lehet ráhúzni azt. Ha Te minden hónapban 10-20-30 ezer forintot keresnél ezzel, akkor az már üzletszerű és azt nem lehet adószámos magánszemélyként csinálni.
Ellenben, hogyha van főállásod (heti 36 órát meghaladó), akkor járulékot nem kell fizetned, csak az eredményed után kell adózni, ami jóval kedvezőbb azért. Sok féle dolgot lehet elköltségelni. Mindenre van megoldás :)
Nem értem én még mindig az adóhivatal logikáját.
Ha alkalmanként hétvégén, vagy munkaidő után elvállalnék valami melót, akkor többe kerülne az adó, a könyvelő, stb. mint a teljes bevétel. Tehát az adóhivatal azt mondja, hogy hétvégén nézzem a TV-t, vagy császkáljak a plázákban, ahelyett, hogy valami értelmeset csinálnék? Csak kellene lenni valami megoldásnak! Tényleg nincs megoldás, vagy csak én nem tudom?
Kösz!
Az a baj a megbízási szerződéssel, és az alkalmi bejelentéssel, hogy sok cég - pl. a mi társasházunk se - nem akar szerződéssel vagy alkalmi bejelentéssel foglalkozni. Adjon az illető számlát, annak egyszerűbb az adminisztrációja, és - ellenben az alkalmi bejelentéssel - egy esetleges baleset esetén nem a társasház a felelős, nem kell kezdéskor munkavédelmi, tűzvédelmi oktatást tartani, stb.
Ismeretségi körömben az adószámos magánszemély formát javasolták, de itt egyik válaszoló lebeszél róla. Mi a hátránya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!