Külföldön élek, itthon vagyok 1 hónapig. Van bármilyen mód, hogy alkalmi munkát vállaljak, de ne kerüljek vissza a rendszerbe (TB, adóbevallás)?
Az egyszerűsített foglalkoztatással (alkalmi munka) nem kerülsz be a rendszerbe mert X összegig adómentes és nem fizetnek utánad TB-t sem.
Viszont egy héten csak 5 napot és egy hónapban max. 15 napot dolgozhatsz egy foglalkoztatónál.
Amúgy ilyen rövid időre max. építőiparban alkalmaznának, szerintem.
Meg sem kell adnom TB vagy adószámot?
Anno egy rémálomvolt mindenhonnan kijelentkezni, úgyhogy meg sem akarom kockáztatni, hogy visszakerüljek.
Hát az adataidat el fogják kérni a napi bejelentéshez, szerintem az adószámot is, de meg van határozva, hogy mennyi összeg felett nem kell adót fizetned.
Keress rá, "egyszerűsített foglalkoztatás, adómentes összeg" címszóval.
Vállalhatsz nyugodtan. Attól, hogy az adataid meg kell adnod, nem kell majd újból kijelentkezned.
A bejelentéskor a nyomtatványon bejelölik, hogy külföldön van biztosításod. (19T1042E nyomtatvány A munkavállaló azonosító adatai rovat 4-es pont)
Adóbevallást csak akkor kell csinálnod róla, ha meghaladtad a mentesített összeget (de azt se egy nagy kunszt megcsinálni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!