Valóban előállíthat a nemzeti adóhivatal?
Otthoni (magyarországi) rokontól kaptam ma egy üzenetet, hogy a NAV beidézett kihallgatásra, mondjuk ez már azért fura, mert az idézést csak úgy bedobták a postaládába, pedig ha jól tudom az ilyen dolgokat ajánlott levélként küldik... és állítólag többek között az áll benne, hogy ha nem jelenek meg holnap reggel 9-kor, előállítanak.
A szép az egészben az, hogy jelenleg külföldön tartózkodom, és nem tudok hazautazni holnap reggelre, és hogy még csavarosabb legyen a történet, napok óta nem tudok hívást kezdeményezni a telefonomról, hogy legalább betelefonáljak. mit tudok most tenni? illetve mi lesz pontosan a következménye, ha nem jelenek meg?
"Valóban előállíthat a nemzeti adóhivatal?"
Igen, valóban.
Viszont kétlem, hogy kihallgatásra idéztek volna. Az ilyet ugyanis tényleg ajánlott küldeményként postázzák, nem pedig csak bedobják a postaládádba.
A csak bedobják a postalábába dolgot a NAV végrehajtói szokták csinálni, de ott nem beidéznek, hanem helyszínre idéznek, ami annyit jelent, hogy a rajta megadott időpontban újból kimennek arra a címre, ahova bedobták az idézést.
El kéne olvasni pontosan a levelet, és értelmezni.
A fejlécen ott van, hogy a NAV-nál melyik osztály levelezget Veled. Én 100 %-ban biztos vagyok, hogy egy végrehajtási osztálynak nevezett részleg.
"Nézd meg"!
tudok olvasni, tanúként idéztek be kihallgatás céljából.
de már lényegtelen, felvettem velük a kapcsolatot e-mailben, nincs probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!