Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Valóban előállíthat a nemzeti...

Valóban előállíthat a nemzeti adóhivatal?

Figyelt kérdés

Otthoni (magyarországi) rokontól kaptam ma egy üzenetet, hogy a NAV beidézett kihallgatásra, mondjuk ez már azért fura, mert az idézést csak úgy bedobták a postaládába, pedig ha jól tudom az ilyen dolgokat ajánlott levélként küldik... és állítólag többek között az áll benne, hogy ha nem jelenek meg holnap reggel 9-kor, előállítanak.

A szép az egészben az, hogy jelenleg külföldön tartózkodom, és nem tudok hazautazni holnap reggelre, és hogy még csavarosabb legyen a történet, napok óta nem tudok hívást kezdeményezni a telefonomról, hogy legalább betelefonáljak. mit tudok most tenni? illetve mi lesz pontosan a következménye, ha nem jelenek meg?

2019. márc. 11. 18:02
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Neted viszont látszólag van.Az ügynek van az idézésben előadója akihez van elérhetőség vagy a területileg illetekes navnak írj emailt hivatkozva az ügyszàmmal, hogy akadályoztatva vagy xy ideig.Majd utána, ahogy hazaértél egyből úgyis keresni fognak ( én is igy jártam anno, amikor cégeladàs után kimentem külföldre fél évig , új céget építeni) .
2019. márc. 11. 18:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, nem tudtam, hogy az e-mail is elég lehet, bár jobban belegondolva mindenképp jobb, mint a semmi.
2019. márc. 11. 18:50
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
És vezetékés vagy más telefon nincs? Vagy a helyedben e-mail helyett e-papíron írnék a Navnak amennyiben van ügyfélkapud.
2019. márc. 11. 20:26
 4/5 anonim ***** válasza:

"Valóban előállíthat a nemzeti adóhivatal?"

Igen, valóban.

Viszont kétlem, hogy kihallgatásra idéztek volna. Az ilyet ugyanis tényleg ajánlott küldeményként postázzák, nem pedig csak bedobják a postaládádba.

A csak bedobják a postalábába dolgot a NAV végrehajtói szokták csinálni, de ott nem beidéznek, hanem helyszínre idéznek, ami annyit jelent, hogy a rajta megadott időpontban újból kimennek arra a címre, ahova bedobták az idézést.

El kéne olvasni pontosan a levelet, és értelmezni.

A fejlécen ott van, hogy a NAV-nál melyik osztály levelezget Veled. Én 100 %-ban biztos vagyok, hogy egy végrehajtási osztálynak nevezett részleg.

"Nézd meg"!

2019. márc. 12. 04:50
 5/5 A kérdező kommentje:

tudok olvasni, tanúként idéztek be kihallgatás céljából.

de már lényegtelen, felvettem velük a kapcsolatot e-mailben, nincs probléma.

2019. márc. 13. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!