Használt termék amerikából üzleti célra. Kell vámot fizetni?
Áfát kell fizetni, és vámtételt is, ez utóbbi százalékos tétel, szállítási költség + vámkezelés.
ÁFA visszatérítésre akkor van lehetőség, ha Mo-ról viszed ki a terméket, azt is le kell papírozni, és csak magánszemély igényelhet vissza ÁFÁt. Utóbbi pontban már nem vagyok biztos.
Ha arra gondolsz, hogy vállalkozóként igényelnéd vissza az áfát, akkor azt szerintem lehet. Bocsi, elsőre nem volt ez nekem egyértelmű.
Ha áfás a ceged akkor külföldön vamoltasd. Szívás az egész meg dragabb mint itthon illetve ha valamiért lassan vamoljak sok a konténer állási díj de az áfa fizetést meguszod.
Másik megoldás lehet az, hogy itthon valaki vamkezesseget vállal érted vagymi már nem tudom a nevét de a fuvaros cégnek lesz vamugyintezoje megbeszeled vele. Ezt új cégnél ritkán csináljak de van az a pénz meg ha szimpatikus vagy még értelmes.
Ekkor is meguszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!