Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem törvénytelen hogy a...

Nem törvénytelen hogy a cafeteriaból fizetett önkéntes nyp összegéből 2x vonnak adót és eho-t ha 10 év után megszüntetem?

Figyelt kérdés
Mivel nagyon nem tetszik amit manapság művelnek a befektetésekkel úgy gondoltam megszüntetem a számlám. Aztán jött a pofon 15szja és 27% eho levonás a tőkéből. Úgy hogy egyszer már ezeket levonták belőle szuperbruttósitva vagyis nem az összegből hanem annak az 1.18szorosából.én úgy tudom hogy az únióban 2x nem vonhatnak ugyabból a jövedelemből ugyanolyan adónemet.

2019. jan. 30. 06:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Teljesen rosszul kezeled.

Annak eddig nem volt bruttó összege, te egy néző juttatást kaptál, ami után a munkáltató fizette a terhet.

Most neked lesz jövedelmed a kifizetésből.

2019. jan. 30. 07:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Nettó juttatást, bocs
2019. jan. 30. 07:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem tök mindegy ki fizeti az adóját?végülis azt is én fizetem. Csak a munkáltató által. Én annak akkor is csak a nettóját kapom. Vagyis adózott jövedelem. Mindegy is. Szemét patkány banda ez . az a pénz meg ott rohad meg a számlán. Hozamot kiveszem azt csókolom
2019. jan. 30. 07:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, van még pár ilyen dolog sajnos...

Pl. vesz valaki egy lakást, az ADÓZOTT fizetéséből és VAGYONSZERZÉSI ILLETÉKET kell fizetnie, méghozzá nem is keveset, 4 %-ot. Tiszta röhej... Ja nem, inkább sírni való :-( Mondjuk engem nem érint, csak sajnálom azokat, akik lakáshoz szeretnének jutni, az önerőt összeszedik + még esetleg hitel - és akkor vagyonszerzési illeték. Nem elég, hogy nincs is vagyonuk, hitelt vesznek fel, a hitelnek meg van kamata is - még az illetékkel is lehúzzák őket :-(

2019. jan. 30. 08:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Igaz. Sajna ott szednek le minket ahol csak tudnak. Legújabb a rendőrségen a feljelentés. 15ezerbe kerül. Viccc. És ezt nekünk tűrni kell. Hogy kirabolnak minket legálisan. Óránként 10 percet dolgozok magamnak a többit az államnak
2019. jan. 30. 09:00
 6/6 anonim ***** válasza:
nem, nem tök mindegy és nem te fizeted a munkáltató által, mert ez nem levonás. Hogy a mtató megad egy bruttó keretet, az egy dolog, ettől még a juttatást nem úgy kezeli a törvény, mint a bért. (nem úgy kezelte tavalyig)
2019. jan. 30. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!