Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Munkáltatói igazolást akarok...

Munkáltatói igazolást akarok a főnökömtől 3 hónapra, de nem a valós összeget iratnánk alá?

Figyelt kérdés

hanem jóval nagyobbat, mert nem akar a főnököm adózni utánam ennyit. Kölcsönfelvételhez kell a munkáltatói fizetés igazolás.

Kit és milyen esetben ba*z meg a NAV?

2019. jan. 29. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Okirathamisitas? Ugyes fiu, leulhetsz.
2019. jan. 29. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán miből is gondolod, hogy a bank majd nem fogja leellenőrizni azt, hogy tényleg annyi-e a jövedelmed? :D
2019. jan. 29. 21:09
 3/6 A kérdező kommentje:

nem tudom hogy megy ez, első lakásom lenne. papiron minimálon tart a főnök hogy kevesebbet adózzon utánam.

a bank nem csak telefonál egyet és a főnököm visszaigazolja hogy valós? hanem utánanéz hogy lekönyvelt/leadózott a fizetésem?

2019. jan. 29. 21:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog a munkahelyed magasabb fizetésre igazolást kiállítani, mint amire be vagy jelentve, csak szívhat vele.
2019. jan. 29. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez lesz a gond, hanem hogy a bank sok esetben egy naluk vezetett folyoszamlahoz koti a hitelt. A beerkezo utalason meg rogton latni fogja, hogy nem egyezik a leadott keresetigazolassal. Mivel bajba kerulni nem akar (ugye csak a jovedelem x szazalekaig adosodhat el valaki), szepen felbontja a szerzodest, aztan leshetsz.
2019. jan. 29. 22:14
 6/6 anonim ***** válasza:
85%

"Nem fog a munkahelyed magasabb fizetésre igazolást kiállítani, mint amire be vagy jelentve, csak szívhat vele."

Ezt nem tudhatod... :) Volt már rá példa, nem is egyszer. Egy multi valószínűleg nem teszi meg, de egy kisebb (családiasabb) cég nem biztos, hogy nem.

A bank semmit nem ellenőrizhet a cég könyvelésén stb., köze nincs hozzá és joga sem.

Ha telefonon ellenőrizni akarja a jövedelemigazolás valódiságát, akkor - gondolom - egy ilyen dolog egyeztetve van a kiállítóval, tehát tudja, hogy mit kell mondania, hogy ne bukjatok meg.

Egyébként én soha nem adtam ki semmilyen információt telefonon még banknak sem. Milyen alapon? Közöltem, hogy kapott egy lepecsételt, aláírt jövedelemigazolást az illető nevére kiállítva, érje be ennyivel, telefonon ilyen jellegű információt nem adunk ki senkinek, csak a dolgozó előzetes beleegyezésével. Ilyen pedig most jelen pillanatban nincs.

2019. jan. 30. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!