Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egészen pontosan mit kapok a...

Egészen pontosan mit kapok a rengeteg adóért, járulékért, mindenféle közterhekért cserébe?

Figyelt kérdés

Szóval közismert tény, hogy világrekord, 27% az áfa. A munkabért terhelő adók/járulékok tekintetében is benne vagyunk az OECD top 5-ben. Az sem titok, hogy rengeteg adónem van, az üzemanyagtól kezdve az alkoholos italokon át a pénzügyi tranzakciókig minden meg van adóztatva (bocsánat, az utóbbi "illeték", nem adó!)

Szóval a kérdésem, hogy mit is kapok mindezért?

- Mert ha megnézem, hiába fizetek egy csomót az állami egészségügyért, az egy nagy szar, és ha nem akarok meghalni kórházi fertőzésben (nem akarok), akkor ugye fizetem a havi majd' százezer forintos teljes körű magán egészségügyi biztosítást.

- Persze, ott vannak az utak. Na ez azok milyenek?! Borzalmasak. Arról nem is beszélve, hogy egyre több a fizetős útszakasz, parkoló. Van külön súlyadó, meg minden szar. Na meg cégautóadó, ha céges a kocsi. WTF? Regisztrációs adóról, vagyonszerzési illetékről szó se essék.

- Közigazgatás, bíróságok. Na, ez a másik. Fizetek azért, ha útlevelet akarok, fizetek a bírósági eljárásért, fizetek gyakorlatilag mindenért. Na meg egészen pontosan miért is éri meg nekem, ha van egy hivatal, amelynek a dolga eldönteni, hogy a saját pénzemből megvásárolt telken pontosan mit is építhetek?!

Szóval pontosan miért is fizetjük ezt a baromi sok pénzt az államnak? Miért éri ez meg nekünk, hogy egy nagy adag semmirekellő, inkompetens, valós hozzáadott érték előállítására képtelen bandát etessünk, gazdagítsunk?

Olyan gáz, hogy itt mindenki dolgozik, a saját idejének egy jelentős részét kvázi rabszolgaként az államnak áldozva. Mindenki, aki vállalkozik, a saját pénzét kockáztatja. Ha bejön, az állam megsarcolja, ha nem - nekik mindegy. Meg ugye a járulékokat akkor is befizeted, ha veszteséges vagy. Mert miért ne.

Szóval miért jó, hogy egy ilyen legalizált maffiát eltartunk?

2019. jan. 17. 14:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
8%
Utat, járdát, kitermelt ivóvizet, kitermelt gázt, diesel olajat, kitermelt szenet, kész orvosi rendelőt, oktatást,
2019. jan. 17. 14:38
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Stadiont.
2019. jan. 17. 14:51
 3/19 anonim ***** válasza:
23%

Az állam a befolyt adókból fizeti a működését. Oktatás bölcsitől az egyetemmel bezárólag (ha szerencsés az ember), közúthálózat, tömegközlekedés (a bérletek magas ára ellenére veszteséges a bkk, máv, volánbusz) egészségügy (csak egy röntgen 30 ezer forintba kerül). Emellett fizetik az államadóság kamatait, állami intézmények működését, sporttámogatások, egyetemi kutatások stb...

Lehet szídni az oktatást egészségügyet és a rendvédelmet de gondolj bele mi lenne ha ők nem lennének mert Te nem akarod. Elütnek a zebrán és nem menne ki a mentő mert nincs orvos, nem tanulhatnál mert nincs iskola, kirabolnak téged mert nincs aki fenttartsa a rendet, ég a szomszédod háza és a tűz átterjed a tiédre is mert a tűzoltóságot nem fizeti az állam. Sorolhatnám de nem teszem.

Nem azt mondom hogy nem sokallom az adót de valamiből fent kell tartani az intézményeket mert különben anarchia lenne.

2019. jan. 17. 14:52
 4/19 A kérdező kommentje:

"Utat"

Ezt említettem a kérdésben.

"kitermelt ivóvizet, kitermelt gázt"

Ezeknek a fogyasztásáért fizetek...

"diesel olajat"

Szintén nem elég a benzinkúton bemutatnom az adóazonosító jelemet, ha tankolin akarok, lol.

"kitermelt szenet"

Még soha nem kaptam szenet, de nem is kell, kösz. Inkább legyen 15% az áfa, az az EU-s minimum.

"kész orvosi rendelőt"

Hahahaha. Nem megyek állami orvosi rendelőbe, inkább fizetem a magánt. Ezt is említettem a kérdésben.

"oktatást"

Na ja, rohadt jó az oktatás. Kár, hogy a XIX. századra készít fel, nem a XXI.-re.

2019. jan. 17. 14:53
 5/19 A kérdező kommentje:

"mert különben anarchia lenne."

Borzalmas is lenne egy olyan társadalom, ahol nem ülnek a fejeden inkompetens maffiavezérek, akik erőszakkal és fenyegetéssel védelmi pénzt szednek tőled!

2019. jan. 17. 14:55
 6/19 A kérdező kommentje:
A kedvenc érvem, hogy államadósságot fizetnek. Haha, minek? Felőlem aztán menyjen csődbe az egész szar, ha ilyen adóterhek miatt még hitelhez is fordul az állam, hogy még többet költhessen tök feleslegesen.
2019. jan. 17. 14:57
 7/19 anonim ***** válasza:
Mennyi tb-t is fizetsz? Gondolom a minimumot, azaz kőkemény 7 ezer ft-ot, tehát gondolom feketén seftelsz valamit, mint papíron munkanélküli. És még te sokallod az adókat...
2019. jan. 17. 15:33
 8/19 anonim ***** válasza:

Én alapvetően egyetértek veled kérdező, de az a helyzet, hogy hidd el külföldön sincs ez másképp. Persze, vannak fejlett országok itt az EU-ban, ahol messze más lehetőségek vannak, de pl Angliában konkrétan van olyan, hogy TV adó. Ha ezt nem fizeted, nem lehet TV-d.

Vagy pl emelik az átlagos adót a dolgozó embereknél, hogy a bevándorlóknak ki tudják a segélyeket fizetni. Ez szintén Angliában.

A vállalkozásról annyit, hogy aki vállalkozik, az vállalja azt, hogy esetlegesen veszteséges lesz. Benne van a fogalom nevében. Kockáztat, vagy bejön vagy nem.

2019. jan. 17. 15:37
 9/19 A kérdező kommentje:

"Mennyi tb-t is fizetsz?"

Abban biztos lehetsz, hogy sokkal többet, mint te.

"Én alapvetően egyetértek veled kérdező, de az a helyzet, hogy hidd el külföldön sincs ez másképp."

Tudom, persze. Talán még a '70-es évekbeli Hongkong állt legközelebb a valóban szabad piachoz, de az sem teljesen. Viszont ha megnézzük a skandináv országokat, még ott is alacsonyabbak az adóterhek, viszont cserébe vannak normális állami szolgáltatások. Akkor sem támogatom, de ott legalább valamit visszakapsz.

2019. jan. 17. 15:44
 10/19 anonim ***** válasza:
42%

Ingyenes születés 1 millió Ft értékben.

20 évnyi ingyenes oktatás 3-tól 23 éves korig 40 millió Ft értékben.

Aki pluszban akar tanulni annak kamatmentes hitel.

Családi pótlék amit anyád vett fel rád 20 éven keresztül + babakötvényedrá járó extra kamat.

Közbiztonság, közúthálózat, közvilágítás, honvédelem.

Egészségügyi ellátás és támogatott gyógyszerárak nagyanyádnak.

Havi nyugdíj az ország negyedének.

Aki gyereket vállal annak 0 támogatás helyett kb. 10 millió forintnyi támogatás gyerekenként a családi pótlékon felül.

Tehát amit 18 éves korodig kapsz az 50 millió forint felett van. Ezt már visszafizetted? Utána meg nyugdíjasként nyugdíj, gyógyszerekre 90%-os támogatás jár és hetente járkálsz orvoshoz ingyen.

2019. jan. 17. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!