Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha bejelentenek valakit a...

Ha bejelentenek valakit a NAV-nál, hogy nem ad számlát (ebből kifolyólag nem is adózik valószínűleg), azt azonnal büntetik is, vagy csinálnak előtte próbavásárlást?

Figyelt kérdés
Teszem fel, valamit veszek a neten, megadja az illető a számlaszámot, ez alapján én feldobom a NAV-nál, ha nem ad számlát. Bizonyítékom a weboldal, pár talált adat (pl. Facebookon) és a számlaszám. A lefolytatott beszélgetések, e-mail stb. gondolom nem bizonyíték, ha áll profilok mögé bújik. Ilyenkor ennyi elég, vagy csinálnak egy próbavásárlást is nála?
2019. jan. 14. 14:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy én voltam a hülye. Nem garantálta senki azt, higy nyerek, így gondolom csalás nem történt. Ezért sem a rendőrség jön szóba, hanem a NAV. Ők nem kezdenek ezzel semmit? Gondolom valamilyen adószámmal rendelkezniük kellene, így számlát adni is kellett volna és adózniuk is ezután. Adóköteles tevékenység adószám nélkül, nem? Ha jól olvasgattam...
2019. jan. 15. 09:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha te ettől leszel boldog, hogy feljelentgetsz, akkor nagyon gáz életed lehet.
2019. jan. 15. 09:39
 13/14 anonim ***** válasza:

adóköteles gazdasági tevékenységet valóban csak adószám birtokában folytathat valaki

lehetőséged van közérdekű bejelentést tenni, amit kivizsgál a NAV. természetesen eljárás lefolytatása nélkül nem bírságolnak, de hogy milyen bizonyítást folytatnak le, az rajtuk múlik

2019. jan. 18. 10:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Szóval, ha veszek egy lottót, és nem nyerek, akkor majd feljelenthetem a Szerencsejáték Zrt-t, vagy a postán a lottózót, mert nem nyertem, pedig reklámozzák a nagy nyereményeket? :D

De nyugtát vagy számlát fogsz kapni a Szerencsjáték ZRt-től, igaz hogy ők szervezők is egyben.

Ahogy tanácsadásért is fizetned kell egy ügyvédnek pl, de számlát ő is fog adni jó eséllyel, még ha bukod is az ügyedet.

2019. jan. 18. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!