Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB elmaradást a NAV felé...

TB elmaradást a NAV felé hogyan lehet rendezni?

Figyelt kérdés
Sajnos elmaradásom keletkezett a NAV felé a TB befizetéssel kapcsolatban, jónéhány hónapos elmaradás, amely időszak alatt végig munkanélküli voltam, és nem fizettem be a havi hetesezer valahányszáz Ft-os összegeket. Most kaptam róla felszólítást a nemrég nyitott ügyfélkapumra, de nem tudom hogyan kell az összeget megfizetni a NAV-nak. Egy közönséges postai pénzátutalási csekk is megteszi, vagy pedig valamilyen NAV által kitöltött csekket kell ehez igányelni és igénybe venni?

2019. jan. 7. 20:58
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Még az nem világos, hogy milyen számlaszámra kell befizetni az összeget, ugyanis az Ügyfélkapura kapott felszólító levélben ezt a számlaszámot adták meg: 10044001-01601147 (NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága)

A kiküldött csekken azonban már egy másik számlaszám szerepel: 10032000-06056229 (NAV. Egészségbizt. Alapot megillető bev.)

Most akkor melyik számlaszámra kell végülis befizetni?

2019. jan. 8. 20:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Az első a végrehajtási letéti számla száma, a másik pedig az adónemhez (124) kötődő számlaszám.

Lényegtelen melyikre fizeted, de mivel már végrehajtás alatt áll a tartozásod, ezért technikailag jobb, ha a végrehajtói letéti számlára fizeted, mivel ilyenkor a végrehajtók követik a tartozás térülését, és ők is könyvelgetnek tovább ezzel kapcsolatban.

Tudom, kedves válaszoló, hogy mi a bírság. Azért írtam, hogy imádom, mert 99,9 %-ban mindenki a késedelmi pótlékot bírságnak szereti tudni. Eü. szolg. járulék miatt mulasztási bírságot még soha nem szabtak ki. Igaz tehetnék, de nem teszik.

... és ahogy írtam, a bírság a 215 adószámon szerepel. A fizetési felszólítás pedig bizony tartalmazza tételesen a hátralékot...

Valószínűleg végrehajtási költség a "különbözet". Az sem bírság... :)

2019. jan. 9. 05:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Figyu, én íetam, hogy neked kell számolni.

Pl. tört hónap esetén, hogy hány napra kell kifizetned tavaly 244/nap, idén 250ft/nap összeget, de nyilván idén nem lesz tört hónapod.

Azután pedig az egész hónapokra. Tavaly 7320/hó, idén 7500/hó.

Menj be a NAV-hoz es ott tisztázd pontosan mikortól, mennyit kell fizetned, mert itt kérdezgetsz a kamat meg ketyeg!

2019. jan. 11. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!