TB elmaradást a NAV felé hogyan lehet rendezni?
Még az nem világos, hogy milyen számlaszámra kell befizetni az összeget, ugyanis az Ügyfélkapura kapott felszólító levélben ezt a számlaszámot adták meg: 10044001-01601147 (NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága)
A kiküldött csekken azonban már egy másik számlaszám szerepel: 10032000-06056229 (NAV. Egészségbizt. Alapot megillető bev.)
Most akkor melyik számlaszámra kell végülis befizetni?
Az első a végrehajtási letéti számla száma, a másik pedig az adónemhez (124) kötődő számlaszám.
Lényegtelen melyikre fizeted, de mivel már végrehajtás alatt áll a tartozásod, ezért technikailag jobb, ha a végrehajtói letéti számlára fizeted, mivel ilyenkor a végrehajtók követik a tartozás térülését, és ők is könyvelgetnek tovább ezzel kapcsolatban.
Tudom, kedves válaszoló, hogy mi a bírság. Azért írtam, hogy imádom, mert 99,9 %-ban mindenki a késedelmi pótlékot bírságnak szereti tudni. Eü. szolg. járulék miatt mulasztási bírságot még soha nem szabtak ki. Igaz tehetnék, de nem teszik.
... és ahogy írtam, a bírság a 215 adószámon szerepel. A fizetési felszólítás pedig bizony tartalmazza tételesen a hátralékot...
Valószínűleg végrehajtási költség a "különbözet". Az sem bírság... :)
Figyu, én íetam, hogy neked kell számolni.
Pl. tört hónap esetén, hogy hány napra kell kifizetned tavaly 244/nap, idén 250ft/nap összeget, de nyilván idén nem lesz tört hónapod.
Azután pedig az egész hónapokra. Tavaly 7320/hó, idén 7500/hó.
Menj be a NAV-hoz es ott tisztázd pontosan mikortól, mennyit kell fizetned, mert itt kérdezgetsz a kamat meg ketyeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!