Hogyan kell egy eladott ingatlan után adóbevallást írni?
tavalyi évben örököltem édesapám után egy ingatlant, amit egy adásvételi szerződéssel át írattam a testvérem nevére.
befolyt ősszeg nem sok,az ügyvéd azt mondta ez után adóbevallást kell írnom, de hogyan? nav oldaláról le kell tölteni valami dokumentumot vagy be kell menni a navhoz és ott el intézni?
köszönöm szépen :)
akkor fel keressek egy könyvelőt. :)
elégé hülye vagyok ezekhez sajnos. :(
Ha Bak úrra hallgatsz, bajba kerülhetsz.
Az adóbevallás-tervezetben nem feltétlenül szerepelnek ezek a tételek, még ha a NAV tud is róluk.
És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a befizetés mikéntjéről is a könyvelő tudna megnyugtató felvilágosítást adni.
Igen... meg a kitöltési útmutató mellett, a 1819-es telefonszám, vagy az ügyfélszolgálat.
De nyilván lehet, a kis piac is piac egy kis ügyfélkörű, vagy forgalmú könyvelőnek, de ezekért komolyan vannak, akik pénzt is kérnek?!
Az ingatlan értékesítése után megszerzett jövedelmet nem fogja az adóhatóság szerepeltetni a bevallásban. Semmit nem szerepeltet egy magánszemélynél, amihez kifizető/munkáltató nem köthető.
Itt nem köthető. Két magánszemély kötött szerződést, nincs adójogilag kifizető/munkáltató, csak két magánszemély.
A jövedelmet szerzőnek kell önállóan bevallania, vagy ezzel kiegészítenie a bevallást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!