Online oktatóanyag utáni bevátelből mennyit kell leadóznom?
Figyelt kérdés
Jó napot. Saját weboldaldalam van, amiben egy bizonyos témával foglalkozok. Ebben a témában online oktatóanyagokat küldök pénzért azoknak, akik megrendelik tőlem ezt az "oktatóanyagot".
Az ezek után származó bevételből adóznom kell gondolom, mível szolgáltatásért kapok pénzt. Annyit szeretnék kérdezni, hogy milyen adót kell fizetnem ez után? Szja?
Nincs cégem. Ezt magánszemélyként csinálom. Csak létrehoztam egy oldalt és gondoltam kipróbálom magamat, mennyi embert érdekel az oktatásom egy bizonyos témában. Rengetegen előrendelték az oktatóanyagaimat és úgy látszik sok az előrendelés. Az ebből származó bevételből szeretnék adózni, de hogyan?
2019. jan. 3. 21:23
1/4 A kérdező kommentje:
* bevételből *
Elnézést az el írásért
2019. jan. 3. 21:24
2/4 anonim válasza:
Vállalkozói engedély nélkül nem üzemelhetnél, szerintem minél előbb keress fel egy könyvelőt, mert nem legális amit jelenleg csinálsz.
3/4 anonim válasza:
Egyet értek az előző válaszolóval, könvelőre van szükséged, mert az hogy hogyan adózol attól függ milyen vállalkozási formában és milyen adózási módot választottál. Annál amit írtál, hogy a bevételből fizetsz 15% szja-t ‘kicsit’ bonyolultabb a dolog.
4/4 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a válaszokat. Minél hamarabb felkeresek egy könyvelőt
2019. jan. 4. 14:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!