Visszakapom ezt a pénzt?
Van egy betegségem ami miatt bizony összeget ( minimálbér 5%át visszakapom).
Könyvelő elkészítette a tavalyi évre az adóbevallás javítását, fel is töltöttük ügyfélkapun.
Megnéztem ma ebeven, és az adószámlán teláltam ezt.
ennyi pénz járna vissza.
most akkor ezt a pénzt visszautalják vagy csak jóváírják és csak ott marad az adószámlán?
Lehet hülye a kérdés, de nincs ott a teljesítés dátuma, vagy hogy mikor utalnak stb
Igaz nem tlt el a 30 nap, kb 15 eddig
köszönöm a segítségeteket.
Úgy rémlik, a bevallásban ( első oldal talán ? ) be kell jelölni, hogy a visszaigényelhető különbözettel mi történjen.Gondolom úgy tájékoztattad a könyvelődet, hogy hozzá szeretnél jutni a visszajáróhoz.Ebben az esetben visszautalják.
Amennyiben a betegséged már korábban is fenn állt és már korábban is szerepelt azon betegségek között, amelyekkel adókedvezményt lehet érvényesíteni, akkor ( talán ) 5 évig visszamenőlegesen is visszaigényelheted az adott évre, évekre való önellenőrzéssel.
Eddig tanultam szoval nem volt mit visszakerni :)
Igy nez ki az eleje amit kerdeztel.
Rakerdeztem a konyvelonel es aut mondta igy kell lennie, ez a helyes.
Ha nem jo igy akkor bemehetek a navhoz? Ott lehet javitani?
A beadott bevallásod ( önellenőrzésed ) inkább ehhez hasonlóan nézett ki...
Ezen láthatod, hogy meg kell jelölni, ha önellenőrzésről van szó, illetve azt is, mit szeretnél tenni a visszaigényelhető összeggel.
Bocsánat!Lemaradtam két kommentedről.Gondolom,
akkor részletezve lett, milyen megosztásban kéred vissza a különbözeted illetve az átvezetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!