Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Amennyiben valakinek tudomása...

Amennyiben valakinek tudomása van arról, hogy valaki évek óta milliós bevétel után nem adózik azt ismeretlenül, anonim módon be lehet jelenteni?

Figyelt kérdés
2018. dec. 25. 12:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem tudja.

De azt mind tudjuk, hogy vannak tisztességtelen emberek, és maffiózók. Mikor valakihez mindig luxusautókkal járnak és sheftelnek rosszarcú idegenek, meg tényleg gyakran cserélgeti az Audikat meg BMW-ket, meg tudod, hogy mindenre van egy embere, akkor az több, mint gyanús.

Az ilyeneknek nem 99%-a, hanem konkrétan 100%-a bűnöző.

Sokszor van fedősztori, valami kis legális vállalkozás, de sok esetben még az sincs.

Ne csináljunk már úgy, mintha mindenki tisztességes adófizető ember lenne!

Vannak ezek a tipikus bűnözők, akiknél ha csinálna a NAV egy vagyonosodási vizsgálatot, semmit nem tudnának felbüfögni az ingatlanokról meg a luxusautókról meg az egzotikus utakról!

2018. dec. 25. 19:26
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ha én tisztességes adófizető állampolgár vagyok, aki bejelentett munkát végez, számlákat fiztet, és nagyon-de nagyon lassan jutok egyről a kettőre, nyögöm a lakáshitelem, akkor igenis az a normális, ha böki a csőröm, hogy a szomszéd vállalkozó a törvényt megkerülve evszi a harmadik BMW-jét és Balira viszi a szilikonos macáját havonta. És nem, ebben niincs irigység, sőt valószínüleg állampolgári kötelességem jelezni, hogy tudok egy törvénytelenségről. Ha tudok róla, és nem jelzem, akkor én is bűnrészes vagyok."

Ha viszont megtanulsz DOBOZON KÍVÜL gondolkodni, akkor rájössz, hogy valójában csak irigy vagy, amiért téged meglop az állam, ő meg ügyesebb és azt a pénzt inkább a macájára költi, amiből Mészáros Lőrinc újabb valamit kebelezne be.

"Tegyél azért, hogy ez egy jobb ország legyen, és akinek pénze van, ne tudja megkerülni a törvényt! "

Ajánlom tanulmányozásra a gazdasági alapműveket. Az igazán gazdagok mindig minden korban törvényen kívüliek voltak, azok és azok is maradnak amíg emberi társadalmak élnek a Földön. Néha, amikor már nagyon ég a talpuk alatt a talaj beáldoznak 1-1 embert. De ez nem olyankor történik, amikor Frusztrált Józsit idegesíti, hogy a munkáltatónak megtermelt profitja (értsd: a teljes munkabéred amit a bérszámfejtésen sem látsz csak mondjuk a nettober.com-on) 48%-át elveszi az állam, hanem amikor a nyomor olyan méreteket ölt, mint mondjuk Argentinában, ahol államcsőd volt. Ráadásul a pénz nagy része már akkor sem jön vissza.

"Vonatkozzon rá is ugyanúgy az adófizetés, mint rám, mert én is sokkal előrébb járnék, ha a havi béremből nem vonnák le a járulékokat."

Szerintem meg az adózásos része ne vonatkozzon senkire, mert még családon belül is állandó problémák forrása, ha más osztja be a pénzt, mindenki (mármint felnőtt emberek, nem gyerekek) magának tudja a legjobban, hogy mire költ és mire nem. És nem utolsósorban olcsóbb, ha az állam nem ugat bele a dolgokba.

Piaci alapon minden sokkal hatékonyabban működik.

[link]

2018. dec. 26. 23:53
 13/13 anonim ***** válasza:

Doboz, mi?

Biztos irigy vagyok, igen... :D

Ezen az oldalon vannak jópáran, akikkel ha nem egyezik az ember véleménye, akkor biztos irigyek... :D

Hát sorry, de én nem akarok törvénysértő bűnöző lenni, én nem akarok úgy aludni, hogy vajon holnap jön-e a rendőrség vagy a NAV.

Előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de a csló lebukik.

Az igazán nagyok csaltak?

Aztán az igazán nagyok börtönbe mentek, vagy öngyilkosok lettek, vagy egész életük bujkálás volt, ami nálam nem egyeztethető össze a nyugodt, boldog évekkel.

Persze, valld csak azt az elvet, hogy mindenki lopjon, csaljon, hazudjon.

Ölj embert is, az is csak egy buta ajánlás, hogy nem kéne. De a te olvasatodban nem szabály.

2018. dec. 27. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!