Hogy lehet valami vadonatúj dobozos műszaki termék de 0%-os ÁFA számlával árulják?
Ár: xxx.000Ft (0%-os ÁFA tartalmú számlával)
Ez így hogy?
1. Emellett a webáruház vételi jeggyel is megvehette , vagy gyakori eset számtech -ben, hogy beszámítással vagy bizományi szerződéssel árul magánszemélytől átvett , akár bontatlan terméket. Mégha az pl. új is, de nem az igényeinek megfelelő.
2.A 2008-as válságmenedzsmentje volt, hogy háromszög ügyleteket hozták létre a műszaki webáruházak székhelyüket szlovakiàba, horvátba kihelyezve.
3. Outletek beszerzései irányultak/ irányuknak kiállítási darab célú beszerzésekre, amik igy már használtnak minősülnek( -bontott dobozzal )vagy oem termékként. Régebben működött a külföldön veszélyes hulladéknak történő papirozàs és itthon 6 hó garis eladás, vagy konfigok esetén a számitógépházkent leszállított és papiron számítógépház -ként beszerzett a komplett konfiguráció az ukrán import mellett is.
Csak néhány variáns a való életből, amikor nem a klasszikus, viszonteladás szerinti adózás történik a számtech és műszaki cuccok világában.
Plusz mszemkémt nem tud közösségen belül sem mentesen vásárolni.
Egyéb okosság, Norbi?
1.Ki mondta, hogy csak magánszemélyként és csak belföldön vásárolhat? A webáruház globális és a területi beállítások mellett a felhasználói csoportok is külön állíthatók be, hozzárendelve a törvényes adó mértéket.
2. Épp leírtam, hogy az offshore a kiskapu ,háromszög ügylettel, így nem feltétlen belföldi a webáruház és nem feltétlen magánszemély lesz a vásárló. közösségi adószámos hazai e.v vagy cég lerendeli a laptopsro.hu-tol a terméket aminek az eladója a laptop s.r.o. ami tortenetesen magyar magánszemély offshore szlovák kftje, aki a rendelést elküldi a pixmania-pro.comnak aki teljesíti a kiszállítást a vevő címére.
Hol lesz áfa?
Emellett 0 árrésre a különbözeti áfa is 0 lesz. pl. beszámított / veteli jegyes vagy bizományos belföldi alanyok esetén is.
Erre anno 2009-ben még a Nav sem talált kifogásolni valót emelt szintű adovizsgalatom során, amikor hullottak ki a sumákolók. 😊
elnézve ez egy pici kis bolt zuglóban
egy "bazár"
Webáruházhoz üzlethelyiség sem kell , illetve a számla kiállítójának az adatait és tartalmát sem az üzlet mérete, vagy jellege határozza meg.Bár bazáraként pl. hardverapro is tele van olyannal aki beszámít magánszemélytől átvett dolgokat és akkor alapból 0 árrésre 0 áfa lesz.
Csak egy példa, pont notebookos
Mentoraltam anno olyan számtech webáruházat ami egy panel x.emeletén működött. Mégis országos lefedettséggel bírt értékesítésben en én meg egy 4500 fős falu családi házának egyik szobájából menedzseltem a nemzetközi ügyleteket az enyémmel. Csak 1 évre rá nyílt a fizikális 40 nmes kis üzlet a városban, mint mintabolt, aminek a forgalma 10-e se volt az online- nak.
mondjuk ettől még nem lettem okosabb, hogy beviheti-e raktáros pisti a lopott bontatlan laptopot, amiben nyilván ott a számla a mi nevünkre kiállítva.
persze adás-vételinek illene lenni, de ha orgazda módon átveszi 100-e -ért akkor megoldhatná, nyilván nem vádolom a céget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!