Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy lehet valami vadonatúj...

Hogy lehet valami vadonatúj dobozos műszaki termék de 0%-os ÁFA számlával árulják?

Figyelt kérdés

Ár: xxx.000Ft (0%-os ÁFA tartalmú számlával)

Ez így hogy?

2018. dec. 22. 23:36
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ok, nem tudom, azért kérdezem. De egy kifutott termék pont bekerül a kínálatba. Persze most lehet belelátom az ellopott laptopomat mindenbe :)
2018. dec. 23. 08:55
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

1. Emellett a webáruház vételi jeggyel is megvehette , vagy gyakori eset számtech -ben, hogy beszámítással vagy bizományi szerződéssel árul magánszemélytől átvett , akár bontatlan terméket. Mégha az pl. új is, de nem az igényeinek megfelelő.

2.A 2008-as válságmenedzsmentje volt, hogy háromszög ügyleteket hozták létre a műszaki webáruházak székhelyüket szlovakiàba, horvátba kihelyezve.

3. Outletek beszerzései irányultak/ irányuknak kiállítási darab célú beszerzésekre, amik igy már használtnak minősülnek( -bontott dobozzal )vagy oem termékként. Régebben működött a külföldön veszélyes hulladéknak történő papirozàs és itthon 6 hó garis eladás, vagy konfigok esetén a számitógépházkent leszállított és papiron számítógépház -ként beszerzett a komplett konfiguráció az ukrán import mellett is.

Csak néhány variáns a való életből, amikor nem a klasszikus, viszonteladás szerinti adózás történik a számtech és műszaki cuccok világában.

2018. dec. 23. 09:02
 13/24 anonim ***** válasza:
77%
Norbi, belföldi webáruház belföldön a büdös életben nem közösségi.
2018. dec. 23. 09:09
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

Plusz mszemkémt nem tud közösségen belül sem mentesen vásárolni.

Egyéb okosság, Norbi?

2018. dec. 23. 09:13
 15/24 anonim ***** válasza:
28%

1.Ki mondta, hogy csak magánszemélyként és csak belföldön vásárolhat? A webáruház globális és a területi beállítások mellett a felhasználói csoportok is külön állíthatók be, hozzárendelve a törvényes adó mértéket.

2. Épp leírtam, hogy az offshore a kiskapu ,háromszög ügylettel, így nem feltétlen belföldi a webáruház és nem feltétlen magánszemély lesz a vásárló. közösségi adószámos hazai e.v vagy cég lerendeli a laptopsro.hu-tol a terméket aminek az eladója a laptop s.r.o. ami tortenetesen magyar magánszemély offshore szlovák kftje, aki a rendelést elküldi a pixmania-pro.comnak aki teljesíti a kiszállítást a vevő címére.

Hol lesz áfa?

Emellett 0 árrésre a különbözeti áfa is 0 lesz. pl. beszámított / veteli jegyes vagy bizományos belföldi alanyok esetén is.

Erre anno 2009-ben még a Nav sem talált kifogásolni valót emelt szintű adovizsgalatom során, amikor hullottak ki a sumákolók. 😊

2018. dec. 23. 09:27
 16/24 A kérdező kommentje:

elnézve ez egy pici kis bolt zuglóban

egy "bazár"

2018. dec. 23. 09:29
 17/24 anonim ***** válasza:
28%

Webáruházhoz üzlethelyiség sem kell , illetve a számla kiállítójának az adatait és tartalmát sem az üzlet mérete, vagy jellege határozza meg.Bár bazáraként pl. hardverapro is tele van olyannal aki beszámít magánszemélytől átvett dolgokat és akkor alapból 0 árrésre 0 áfa lesz.

Csak egy példa, pont notebookos

[link]

Mentoraltam anno olyan számtech webáruházat ami egy panel x.emeletén működött. Mégis országos lefedettséggel bírt értékesítésben en én meg egy 4500 fős falu családi házának egyik szobájából menedzseltem a nemzetközi ügyleteket az enyémmel. Csak 1 évre rá nyílt a fizikális 40 nmes kis üzlet a városban, mint mintabolt, aminek a forgalma 10-e se volt az online- nak.

2018. dec. 23. 09:43
 18/24 A kérdező kommentje:
hardverapron is fent van, igen
2018. dec. 23. 09:51
 19/24 A kérdező kommentje:

mondjuk ettől még nem lettem okosabb, hogy beviheti-e raktáros pisti a lopott bontatlan laptopot, amiben nyilván ott a számla a mi nevünkre kiállítva.

persze adás-vételinek illene lenni, de ha orgazda módon átveszi 100-e -ért akkor megoldhatná, nyilván nem vádolom a céget.

2018. dec. 23. 09:53
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem véletlen. Ott minden nagyker es kisker fent van szinte, vagy azok alkalmazottjai, " magánszemély strómanjai " a teljes kínálattal számlaképesen vagy számla nélkül "okosba" szériaszám alapjan gyártói garival.Ami miatt ahogy írtam is a serialt mindig felvezeti az üzlet.
2018. dec. 23. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!