Normális, hogy 2016-ból elutasító határozat jön?
már egy éve sem volt aktuális, miért küldhettek mostanában ilyen elutasító határozatot 1-1%-kal kapcsolatban?
"az állami adó- és vámhatósághoz benyújtott nyilatkozatában
(nyilatkozataiban) kérte a 2016. évi befizetett személyi jövedelemadója 1-1 %-ának az általa
megjelölt szervezet(ek) részére történo átutalását. Az állami adó- és vámhatóság a benyújtott
kérelmet megvizsgálta és a magánszemély saját érdekkörébe tartozó érvényességét 2017. november
15. napjáig megállapítani nem tudta, ezért errol a személyi jövedelemadó meghatározott részének az
adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (a továbbiakban: Szf.
tv.) 5/A. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfeleloen adózót értesítette. A rendelkezo nyilatkozat
magánszemély saját érdekkörébe tartozó érvényessége továbbra sem állapítható meg az alábbi
ok(ok)ból.
Nem határozható meg az 1% összege.
A fentiekre tekintettel a rendelkezo rész szerint határoztam."
Lehet az a baj, hogy EV-ként adóztam és nem magánszemélyként?
Tehát Fel sem ajánlhattam volna az 1-1%-ot, mert nem volt miből?
Miért mostanában küldték?
"Lehet az a baj, hogy EV-ként adóztam és nem magánszemélyként?"
Igen. Főleg, ha KATA-s adózó voltál.
KATA-s nem rendelkezhet az 1 %-ról.
és vajon miért most küldték ki ezt az elutasító határozatot?
1 év elteltével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!