Ha külföldi oldalakon nyerek pénzt és kiutalom paypalra majd saját számlára azt mennyire baj? Ezért a NAV megbüntethet?
Igen, elméletben büntetendő, ez tudtommal (kérlek javítsatok ki, amennyiben tévedek, de) eltitkolt jövedelem, ami ha kiderül, akkor az utána eredetileg fizetendő adó dupláját is követelhetik rajtad + késedelmi kamat (lehet, hogy keverem a vagyonosodási vizsgálatból megállapított adóhátralékból, de végülis hasonló műfaj).
A gyakorlatban viszont a kutya nem foglalkozik vele, ha mellette van legális, leadózott jövedelmed. Nekem évek óta van így heti 10-15.000 forint passzív jövedelmem (korábbi internetes apróságokból), PayPal-en keresztül jön lakossági bankszámlámra, még a könyvelőm szerint sem érdemes foglalkozni vele.
Hát akkor passz. :(
Ha nem valami nagy összeg (mondjuk havi 30.000 forintnál rendszeresen nem nagyobb), akkor szerintem a kutyát nem fogja érdekelni, de nem akarlak itt bűnbe csábítani.
Hetit akartam írni, heti 30.000 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!