Ha tavaly vettem újonnan valamit 2,5 millióért, idén meg 3,5 millióért tudnám eladni, kellene adóznom utána?
Figyelt kérdés
Ha esetleg igen, akkor hogyan tudnám (legálisan) elkerülni? Ha várok még egy-két évet, akkor is adóköteles, ha 3,5 millióért adom el?2018. dec. 9. 00:44
11/15 A kérdező kommentje:
Hány százalék adót kell a profit után fizetni? Ha nem muszáj, nem szívesen csalnék adót.
2018. dec. 9. 22:37
12/15 anonim válasza:
Az a vállalkozás formájától függ...
13/15 A kérdező kommentje:
Magánszemélyként adnám el, nem vállalkozásban. Számla nélkül, "használt" termékként. Annyi különbséggel, hogy vadi új lenne, eredeti dobozban meg eredetet igazoló számlával. Azt hiszem, ezt lehetne így csinálni, den me tudom, ilyenkor kell-e adózni, s ha igen, hogyan. Vagy lehet én keverem a szezont a fazonnal?
2018. dec. 10. 10:04
14/15 anonim válasza:
Magánszemélyként nem végezhetsz üzletszerű tevékenységet.
Már pedig ha valamit olyan céllal szerzel be, hogy eladd az üzletszerűség, nem "saját használt cucc eladása". Ezért is nem vonatkozik rá az évi 600.000 ft-os keret.
15/15 A kérdező kommentje:
Ahhaaaa, köszi, így már világos szerintem! :)
Akkor hol tudnék utánaolvasni, hogy ezt milyen keretek között tudnám csinálni, milyen adózás vonatkozna rám? Gondolom magánvállalkozóként?
Köszi a válaszokat! :)
2018. dec. 10. 10:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!