Mennyi nettó végkielégítésre számíthatok?
Üdv. Hamarosan megszűnik a munkahelyem ahol több mint 6 éve dolgozom.
Ez végkielégítésnél ugyebár 2 havi fizetés mely az utolsó 6 havi fizetés átlagából adódik,illetve 45 nap felmondási idő.
A cégnél már beszélnek mindent, egyenlőre nagy a katyvasz,számolgat mindenki.
Beszéltek olyat hogy a végkielégítésen nem csak annyi adó van mint a sima fizetésen.
Én eddig ugyan úgy 34,5% adóval számoltam.
Mi az igazság ezzel kapcsolatban?
A pozícióm ha számít akkor sima beosztott,szakmunkás illetve a cég amerikai anyacégű KFT.
"Mi az igazság ezzel kapcsolatban?"
Átraknak egyik cégből másikba, csődöltetik az egyiket, megszüntetik a másikat, a végkielégítést lenyelik, a munkavállalók néznek nagyot, az állam meg elkezd nyomozni. Gyakorlatilag.
Nem lesz ilyen,sőt nagyon korrektek mert van pár megrendelő ami most nagyon tejel hogy gyártsunk még nekik xy darabszámot amire már alá is írtunk egy szerződést miszerint januárra a fizunkon felül 2havi átlag fizetést kapunk pluszba.
Sőt esélyes a márciusi végi bezárás amire már szólt a hr hogy ha az anyavállat elfogadja hogy addig nyitva maradjon a gyár akkor arra a két hónapra még 2havi bónuszt fizetne aki vállalja.
Volt ilyen is amiről te beszélsz,mert van még egy gyáregysége a cégnek kb 250km-rel arrébb,jöttek is onnan hogy ha valaki szeretne oda menni akkor tájékoztassák őket. De ez engem nem érint ugyanis abban a gyáregységben nem ugyan ilyen gyártás van.
Nekem ott nem tudnának munkát adni max valami betanított munkát.
De az ez egész lényegtelen igazából a kérdésem szempontjából,mert azt szeretném megtudni hogy hány % adólevonás lesz a végkielégítésemből.
Ez megnyugtató.
Köszi
Még pontosabban:
10 % nyugdíjjárulék
3 % pénzbeli egészségbiztosítási járulék
4 % természetbeni egészségbiztosítási járulék
1,5 % munkaerő-piaci járulék
15 % személyi jövedelemadó-előleg
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!