Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyéni vállalkozó megcsinálhat...

Egyéni vállalkozó megcsinálhatja a könyvelését?

Figyelt kérdés

Igazából nem okozna gondot a bevallásokat beküldeni, a naplókat vezetni akár programmal, vagy anélkül sem.

Viszont mintha lenne egy 20 milliós összeghatár a bevételekre ami felett kötelező könyvelőt alkalmazni úgy rémlik és ezt átlépem.

2018. okt. 10. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az alap hogy folyamatosan képezze magát, legyen egy felelősségbiztosítása, teljes körű könyvelési szerződése, és mellette specializálódjon valamilyen irányba, ne ész nélkül kapkodjon mindenfelé. Nem mellesleg azért ne feledjük, a könyvelő nem adótanácsadó, és nem TB és bérügyintéző.

Folyamatosan képzem magam, több szaklap előfizetője vagyok, van felelősségbiztosításom, még egy kétezres szja-bevallásról is adok számlát, mert így tud az ügyfél később elővenni, ha mégis probléma lenne. Adótancásadó vagyok, és van tb-bér szakelőadói végzettségem.

Csakhogy mindez nem olcsó, viszont az ügyfelek nem akarják megfizetni... itt nálunk egy havi áfás, másfél milla körüli forgalmat bonyolító kisker még 15e miatt is húzza a száját...

2018. okt. 12. 19:20
 12/16 anonim ***** válasza:
#11-es hol van az itt, melyik része az országnak?
2018. okt. 12. 23:44
 13/16 anonim ***** válasza:

11-es, köszönöm, hogy ezt leírtad. Nem, nem vagyok könyvelő, nem azért, hanem azért, mert azon gondolkodtam, vajon hogy jött össze a kérdezőnek 6 millió ft kiadás a könyvelésre? Mivel csak a környékbeli árakkal vagyok tisztában - 10-12 ezer ft/hó, ezért még mindig nem tudom, nem értem, hogy jön ki a 6 millió?

Hiszen, ha 1 évet számolok és 25 ezret havonta, az is "csak" 300 ezer ft évente.

2018. okt. 13. 07:26
 14/16 anonim ***** válasza:

A legnagyobb cégem fizet havi 105 plusz áfát. De az milliárdos árbevételű, 3 bolt, szerelőműhely, 10 fő bérrel.

A kérdező nyilván nem ekkora, szóval engem is érdekel, hogyan jött össze a hat misi.

2018. okt. 13. 07:37
 15/16 A kérdező kommentje:

Egyes válaszokban az van, hogy nem fizetik meg az ügyfelek a munkát, mások meg nem értik hogy fizettem ki ennyit.

Úgy, hogy én nem havi 10ezret, hanem havi 60-90ezret fizetek havonta + 1x évzáráskor. Azt gondolom ezzel nem éppen az az ügyfél vagyok aki nem akar fizetni, csak várja a sültgalambot, adótanácsadást, könyvelést, mindent.

Valaki írta itt, hogy micsoda dolog a könyvelőtől még a bérszámfejtést is várják... hát erre nem tudok mit mondani. El kellene mennem külön egy bérszámfejtőhöz, hogy megcsinálja? Teszem hozzá, hogy nálam ugyanazt a bevallást küldi be az év minden hónapjában hónapról hónapra éven belül változatlanul, úgy hogy erre van aki külön díjat is felszámol. Idén az új könyvelőiroda elcseszte kétszer egymás után, az lett a vége, hogy nekem kellett kiszámolni, átküldtem nekik és elismerték hogy ez a jó. Tényleg ráment 3-4 óra amire átnéztem hogy van ez, mi a háttere, mi a filozófiája ennek a bevallásnak, melyik járulékra mik a standardok, átnéztem a régieket, mit mondjak jó sok éve nem változott ezen semmi csak a számok. Max. 10 perc. Persze ahány ügyfél annyiszor, de ha 3.000 Ft -ot elkérnek érte akkor a kassza is csörög annyiszor. Én emiatt nem érzem magam telhetetlen ügyfélnek úgy hogy ennyit amúgy kifizetek.

Háromból két könyvelőm adótanácsadó is egyben. Ezt nem tudom milyen végzettséggel jár, hogy odaillesztik a név mellé ezt a titulust, hát az egyik amelyik könyvelő irodánál vagyok most az semmi tanácsot nem ad, ha én fel nem hozok valamit, a másiknak minden tanácsa az volt, hogy fizessek minél többet mert akkor talán kisebb az esély, hogy valami gond legyen :)

2018. okt. 13. 11:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, mindentől függetlenül én váltanék könyvelőt. Ez ha így történt akkor tényleg gáz, az egész szakmára nézve.
2018. okt. 13. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!