Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adhatok el nagyobb értékű...

Adhatok el nagyobb értékű festményt, ha most GYed-en vagyok? Be kell vallanom az adóbevallásba, ha eseti alkalommal adok el nagy értékű festményt?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a GYED mellett nem lehet más jövedelmem.Ez annak számít-e ?Mit tehetnék adjuk el a férjem nevében?Akkor neki is be kell vallania?
2008. nov. 4. 19:12
 1/4 anonim válasza:
100%

Nehogymar bevalljad...Senkinek nem kell tudnia, hogy Te azt eladtad... Kerd keszpenzben a penzt, es igy a szamladon nem lesz nyoma.

Ennyi erovel az alberletet kiado emberek is bevallhatnak hogy kiadjak a lakasukat, de En olyan foberlovel meg nem talalkoztam aki a berleti dijbol leadozott volna.

2008. nov. 4. 19:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze minden jövedelmet be kell vallani, ez is annak számít.

De ne legyél hülye, nehogy már bevalld!!!

2008. nov. 4. 20:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Miert ha mar nem leszel gyeden akkor befogod vallani?

Milliokrol van szo? Akkor kerdezz meg egy ugyvedet, es ne izgulj tovabb!

2008. nov. 4. 21:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Bocsi de ezt le kell írnom, az ingatlan bérbeadás adószámhoz kötött tevékenység, amiből következik, hogy le kell adózni utánna, és akinek nincs adószáma, könnyen megütheti a bokáját.

A kérdésedre válaszolva, amennyiben erről készül papír (adás-vételi szerződés) akkor ugye aki veszi visszterhes vagyonszerzési illetéket fizet, te pedig bevallod az eladás értékét. Az nem számít hogy gyeden vagy. Nem tudom pontosan hogy az ingóságokra mi vonatkozik, de az is lehet hogy nem kell utánna fizetned mert nem ér el egy bizonyos összeghatárt. Az szja törvényt kéne átnézni vagy hozzáértőt megkérdezni.

2008. nov. 6. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!