Ha a NAV rosszul állapította meg az illetéket, mert nem vette figyelembe, hogy el is adtam lakást és nem csak vettem- pedig külön írtam kérvényt, hogy vegyék figyelembe- akkor a fellebbezésért kell fizetnem?
ez szörnyű..minek ülnek ott az ügyintézők, ha csak hibázni tudnak??
mekkora büntetést kellett fizetned?
1 éven belül adtad-vetted?
Ha igen, akkor írj egy "tájékoztatást" (nem fellebbezést) az illeték osztályra erről, és kérd, hogy ennek megfelelően vizsgálják felül a kirótt illetéket. Csatolj minden iratot hozzá másolatban (még akkor is, ha náluk meg kéne, hogy legyen), biztos, ami biztos.
"majd megbüntettek időn túli fizetésért. "
Ilyen nincs...
Nem határidőre történő befizetés esetén nem büntetés van, hanem késedelmi pótlék. Az nem büntetés!
Azt is megteheted, hogy ha ki tudod számolni, hogy ténylegesen mennyit kellett volna kiróniuk, hogy azt az adónemre befizeted, a többit nem.
Ha igazad van, és átszámolják az illeték összegét, akkor legalább nullára futsz ki, és nem lesz utána késedelmi pótlék, ami jelenleg igencsak alacsony mértékű, bár egy milliós összeg azért fel tudja nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!