A visszaigényelt ÁFÁ-t mikor utalja a NAV, mennyi idő múlva?
KATÁ-s EV vagyok, júliusban volt az első ÁFA visszaigénylésem. Negyedévente szoktam bevallani és most első alkalommal igényeltem vissza ÁFÁ-t, közel 400e Ft-ot.
A könyvelőm azt mondta, hogy elvileg 30 napon belül meg kellene hogy kapjam. Ehhez képest már több mint 2 hónap eltelt és még sehol semmi, pedig most nagy szükségem lenne a pénzre.
Gyakorlatban mennyi szokott lenni ennek az átfutása? Ezt a 30 napot mennyire szokták betartani?
Lehetséges, illetve érdemes valahol panaszt tenni vagy sürgetni a dolgot, amiért még mindig nem kaptam meg a pénzt?
"Aki azért hagyja továbbvihetőnek, hogy ne ellenőrizzék, az ne könyvekjen. Szégyen."
Ezt általában a cég vezetője dönti el, nem a könyvelő.
Látom, "kötekedős" kedvedben vagy... :)
Már nem kell írnod, nem olvasom tovább.
Oké, már letelt a 70 nap, de még mindig semmi.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Egyáltalán mennyit szoktak késni, mi a bevett gyakorlat, mik a tapasztalatok az ilyen visszaigénylésekkel?
Azért emeltem ki, mert konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi, de ilyet eddig még senki nem írt.
Másoknál mennyit szokott késni ez a kiutalás? Mi a bevett, általános gyakorlat? Erre szeretnék válaszokat kapni.
Mivel ez kis összeg, valószínűleg majd vissza fogják utalni, különösebb ellenőrzés nélkül.
De ennek van egy menete.
Jelen pillanatban, arról sincsen papírod, hogy elkezdték a folyamatot.
Aki foglalkozni fog az ügyeddel, az majd küld egy papírt, és ha akar bekér ezt-azt.
Aztán ha minden oks, akkor megmondja hogyan tovább. Lehet lezárják utána, lehet lesz még egy kör.
De ez annyira kis összeg, így nincs vele tapasztalat.
Valószínűleg ezért is váratnak a NAV-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!