Apeh alkalmazott vállalhat otthon privát könyvelést?
Úgy tudom, hogy nem, de nem vagyok benne biztos.
Ha tényleg nem szabad és az Apehnál kiderül, van valamilyen szankciója (elbocsátás, stb.)? Egyáltalán bejelentheti valahol, ha valaki rosszat akar nekem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem lehet közalkalmazottaknak még egy állást vállalnia!
Ileggálisan lehet csak, ha lebuksz akkor ugrik az állás!
Biztos lesz valami szankciója ha kiderűl, hogy van még egy állásod.
Persze, hogy bejelentheti rosszakarok mindig lesznek.
Köszönöm a válaszokat! Látom, Ti sem vagytok egy véleményen :-). Én azt hallottam - csak az a baj, hogy nem garantált forrásból -, hogy könyvelés, adótanácsadást nem lehet vállalni, persze takarítani, tanítani és egyéb munkát gond nélkül engednek.
Vajon hol tudnék ennek úgy utánaérdeklődni, hogy ne legyen hatással a munkavállalásomra (ha értitek :-) )?
Hivatalosan nem vállalhat. Van szankciója (kirúgnak)
Az APEHosokra, rendőrökre kicsit más szabályok vonatkoznak a privát munka vállalásnál, mint a tanárokra, önkormányzati alkalmazottakra. A főállásuk jellege miatt.
Ha valaki rosszat akar neked, egyszerűen bejelenti akár névtelenül is bármelyik APEHhoz, vizsgálatot indítanak ellened, és ha bebizonyosodik, hogy könyveltél vállalkozásnak, vállalkozónak téged kirúgnak, őt meg jó eséllyel ellenőrzés alá vonják. De még bejelentés sem kell, véletlenül is kibukhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!