Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Megteheti a könyvelő, hogy...

Megteheti a könyvelő, hogy nem adja vissza a cég papírjait?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag plusz pénzt akar kicsikarni belőlünk. A bevallásokat már hónapok óta nem küldi rendesen, most kaptunk felszólítást az Apehtól, hogy miket kellett volna már benyújtani. A tavalyi évre akar visszamenőleg még 100ezret, pedig a kialkudott díját rendesen, minden hónapban megkapta, de azt mondja, úgy érzi, hogy ennél sokkal többet dolgozott. Ez nyilván nem így működik, visszamenőleg pluszban fizetni nem fogok. Megmondtam, hogy akkor máshoz viszem a céget, de erre meg nem adja át a papírokat, csak ha kifizetem a követelt összeget. Megteheti? Ez már nem törvénysértő? Úgy értem, hogy az én igazságérzetem szerint ez már nem polgári peres ügy, hanem bűncselekmény, elvégre egy cég hivatalos, eredeti papírjait tartja magánál. Vagy tévedek? Hová fordulhatunk?
2010. jún. 21. 19:28
 1/2 anonim ***** válasza:
A cég papirjai nem a könyvelö tulajdona, hivatalosan, irásban szólitsd fel, hogy egy héten belül szolgáltassa vissza azokat. Ha nem reagál, akkor feljelentés,azonnali végrehajtási kérelemmel utána pedig peres eljárás ellen hivatali visszaélés miatt.
2010. jún. 21. 19:50
 2/2 anonim ***** válasza:
minden további nélkül megteheti...ti meg minden további nélkül lopásért, csalásért és zsarolásért feljelenthetitek, + még az anyagi károtokat is behajthatjátok rajta (ezt mondjuk csak polgári perben)
2010. jún. 21. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!