Ha egy nagyobb értékű vásárláskor (50-100 e Ft) a boltos megkérdezi, hogy "kér-e számlát is", akkor feltételezhető az ÁFA-csalás?
Vagy csak pl. papírtakarékosság miatt nem akarja kinyomtatni azt az A4-es papírt, amin az ÁFA-összeg meg ilyenek vannak?
Sima blokkot azért adna ilyenkor is, csak az ugye nem ilyen részletes.
Pedig az, pont azzal, hogy nem lehet veszik elejét annak, hogy kamu számlákat gyársál egy vásárlás után.
Mondok egy példát adott egy fuvarozó cég, aki a benzint leírja költségként, vásárol üzemanyagot és kér számlát róla a vásárlás során VS. a vásárló ott hagyta a blokkot és utólag arra nyomnak számlát.
Dolgoztam ilyen helyen semelyik számlázó progi nem hagyja, hogy van egy vásárló, de nincs számla, majd jön egy másik és utána nyomod az elsőnek a számlát! Ezt csak manuálisan tudod megtenni később, hogy ne csalhassál.
Hiába hagyta ott a korábbi vásárló a blokkot, amit csatolni kell a számla mellé számlát nem tudsz nyomtatni, csak papíron megírni utólagosan!
Az ilyenekért meg nem fizetnek, ha elakarod adni :)
NEM! érvényes nyugta nélkül a számla, ezért kell összetűzni!
Szerinted abból mi lenne, ha egy számlát kinyomtatsz más nevére, majd a vásárló visszatérne és követelnél írjál neki kézzel számlát ugyan arra a tételre???
Az elképzelésed nem állja meg a helyét a valóságban!
Kérdező, egyre inkább az az érzésem, hogy ez is Te vagy:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..
Úgy látom, nagyon a "susnyákosban" akarsz járni, de hidd el, nem érdemes. Lehet, egyszer -kétszer meg tudod csinálni, de a végén úgyis ráfaragsz - a kisember sokkal hamarabb megbukik, mint odafent...
Igazatok van, valóban nem vagyok jártas e téren, csak picit érdekelt a téma. A 13-as válasz jó volt, amúgy a kérdésem úgy szólt, ha pl. vesznek 1 kg krumplit, lehet-e azt a boltos névre kiálllítani. De így már értem, ha hozzá kell tűzni a nyugtát is (amiből gyanítom, nem lehet kettőt kinyomni).
Azért köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!