NAV mikor kuldi az ingatlanszerzerzesi illetekrol szóló hatarozatot?
Ügyintézési határidő 30 nap. A NAV nem foglalkozik azzal, hogy mi történik az ingatlan-nyilvántartásban. Ő onnantól kezdve kezd el dolgozni, amikortól az iratot megkapja hozzá.
Nekem például 5 hónap volt, valamiért. Én nem aggódtam. Legalább addig tudtam gyűjteni rá.
Arra figyelj, hogy hova küldik a határozatot. Nekem a régi címemre küldték, ahol már nem laktam, mivel vettem egy lakást (amire az illetéket kellett kivetni), és oda költöztem. Időnként visszajártam a régi lakásom új tulajdonosához, hogy nem jött levelem. Egyszercsak jött... :)
Mi a beköltözésünk után 3-4 hónappal kaptuk meg a határozatot, tehát a birtokbaadástól kb. fél év telt el.
Tértivevénnyel jöttek a levelek és a fellebbezési idő a általában kézhezvételtől számított 15 nap (vagy 15+15 nap, nem emlékszem már pontosan), szóval elvileg nem fordulhat elő, hogy még meg sem kaptad, már le is telt a határidő. Kár parázni szerintem. Főleg júniusi ügyintézéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!