Mikor törlik a KHR listáról a passzív státuszú adataim?
5 évvel ezelőtt elveszítettem az állásom.
Az otp banknál volt egy elég nagy összegű "A" hitelem amit az állásom elvesztése miatt 1 éven belül vissza kellett volna törlesztenem.
Mivel a törlesztőrészlet igen magas volt így nem tudtam törleszteni.
Az ügyem átkerült az OTP Faktoringhoz ahol megállapodtunk hogy 4 év alatt havi csekkes törlesztéssel visszafizetem a tartozásom.
2 hónappal ezelőtt ezt lezárták. Már nem kapok csekket a törlesztéshez és a faktoringot felkeresve annyit mondtak hogy az ügyet lezárták.
Ezek alapján és mivel 4 éven keresztül rendszeresen fizettem a tölesztőket így úgy gondolom teljesítéssel zárta le a faktoring (bár erről nem kaptam információt).
A kérdés az hogy ezek után mennyi idő elteltével kerülök le a KHR listáról?
Olvastam több opciót is mi szerint egy éven belül lekerülök ha teljesítéssel zárult és olvastam olyat is hogy ez végrehajtásnak minősül mivel a faktoring az otp bank végrehajtója így csak 5 év után kerülök le a khr listáról.
Szerintetek mi a helyzet.
A faktoring honlapján a gyik ben azt írják ha teljesítéssel zárult egy éven belül lekerülök csak azt nem tudom hogy mivel az otp bank adta át az ügyem az otp faktoringnak így ez végrehajtásnak minősült e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!