Hogyan kell adózni a Stock fotó oldalakból szerzett jövedelem után? Kell-e valamilyen fotógráfusi végzettség ahhoz, ha valaki hobbiból Stock fotó oldalakra tölt fel fotókat és abból egy kis zsebpénzhez jut?
A [link] cikkben olvastam, hogy aki hivatásos fotós akar lenni annak kell ehhez szükséges végzettséggel (papírral) rendelkeznie.
8 éve az egyik hobbim a fotózás. Arra gondoltam, hogy a sehova még fel nem töltött fotóimat és a jövőben elkészülő jó minőségű felvételeimet felölteném Stock fotó oldalakra., hogy legyen egy kis zsebpénzem könyvekre.
Arra lennék kíváncsi miként kell adóznia Stock fotó oldalakból származó jövedelem után, illetve kell-e végzettség ahhoz, ha valaki hobbifotókat készít és Stock fotó oldalra tölti fel azokat egy kis zsebpénzért?
És hogy-hogy nem kell végzettség? Csak azért kérdezem, hogy tudjak mire hivatkozni, ha belémkötne az állam.
Az adózásról nem írtál. Azt hogyan kell intézni?
"viszont csak a kiváló minőségű fotókat fogadják el. tudom, mert egyik ismerősöm fotós és árul képeket ilyen oldalon, ő mondta, hogy alig pár képet fogadták el, pedig nagyon profi."
Ki kell ábrándítsalak (vagyis inkább az ismerősödet): manapság már sajnos minden szart elfogadnak, a mikrostock-iparban a minőségről szinte kizárólag a mennyiségre helyeződött a hangsúly. Ha az alap elvárásoknak megfelel egy kép (nincs bemozdulva, nem túl zajos, elég éles, akkor elfogadják, akár van benne potenciál, akár egy hulladék.
Ezek után gondolkodjunk el azon, mennyire nagyon profi a haverod. :D
"És hogy-hogy nem kell végzettség? Csak azért kérdezem, hogy tudjak mire hivatkozni, ha belémkötne az állam."
Az "állam" nem fog beléd kötni emiatt, de még a NAV sem. Pont leszarják, hogy milyen végzettséged van, ha nem szolgáltatást végzel.
Az adózást pedig majd a könyvelőd elmagyarázza, nincs egységes válasz, attól függ, milyen egyéb bevételed van, hogyan adózol, stb.
Már miért is kéne nekem hanyagolnom a munkát, ha 30-40 kilométert utazni macera? Meglátszik, hogy városi vagy, akinek van pénze autóra és jó elhelyezkedésű lakásra. Ha vidéken laknál autó nélkül, akkor nem írnád ezt.
A legnagyobb macera az, hogy a tömegközlekedés rettenetes állapotban van, 30-40 kilométeres távolságra már alig-alig megy járat. Emiatt rámegy az egész napom. Nem olyan könnyű felszabadítani egy napot, ha nem tudnád.
Böszmeség.
Van a faluban internet vagy postagalambbal üzengetsz? Mert ha van internet, akkor interneten keresztül is felekreshető egy könyvelő. Ők ugyanis - biztosan tudom - rendelkeznek internettel.
aug. 3. 18:30
Rászánnám azt az egy napot, nem ezzel van a probléma! Csak szabadságot kivenni, könyvelővel lefixálni időpontot nem 1 perc elintézni + a tömegközlekedés is olyan rémes faluról, hogy azt csak az orosz tömegközlekedés veri minőségben... Sajnos ezt a városi bunkók nem értik meg, mert annyira el vannak szálva maguktól és annyira ki van nyalva nekik.
aug. 3. 22:27
Már miért lenne böszmeség?
Én olyan megbízható könyvelővel még nem találkoztam, aki interneten keresztül foglalkozna ügyefelekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!