A NAV-nál miért nem tudják, hogy hogyan kell adózni a paid to click weboldalak után?
Bent voltam egyik héten a NAV kirendeltségénél megkérdezni, hogy hogyan kell adózni a paid to click oldalakból szerzett jövedelem után, azonban hosszas telefonálás után sem tudta megmondani az ügyfélszolgálatos hölgy, hogy hogyan is kell az adózást megejteni majd 2019-ben a paid to click oldalak után. Azt mondta, hogy menjek el könyvelőhöz, azonban arra nincs pénzem. Meg amúgy is, nem véletlenül fordultam egyenest a NAV-hoz, elvégre a NAVosoknak kéne legjobban tudniuk, hogy hogyan, s miként kell adózni.
Csak szerintem furcsa, hogy a NAV-nál hosszas telefonálás után sem képesek megmondani, hogy hogyan kell paid to click oldalak után adózni? Ha a NAV-nál sem tudják, hogy hogyan kell a paid to click oldalak után adózni, akkor egy könyvelő miért tudná? Elvégre a NAV a hivatalos, állami adóügyi szervezet, csak-csak nekik kéne jobban tudni...
Ez önálló tevékenységtől származó jövedelem (SZJA bevallás 7. sor + EHO 294. sor).
A navos ügyfélszolgis lehet speciel nem tudta, mi az a paid to click, nem dolga.
A könyvelő viszont tudja, hogy X tevékenységet Y-nak neveznek "Navosul".
Na, ezért.
Gondolom, azt várod, hogy erre azt feleljem, de, furcsa, hozzá nem értő, dilettáns mind, aki ott dolgozik.
De én inkább azt mondom, mivel nem látsz bele a belső ügymenetbe, feladatkörökbe stb nem lehet ezt ilyen feketén- fehéren megítélni.
A telefonos ügyfélszolgálatnál meg pláne.
Az is lehet,sőt valószínű, a "körzetileg illetékes nav irodában" tudtak volna választ adni a kérdésedre.( viszed a papírokat, az ügyintéző látja a konkét esetet stb)
De, mivel a telefonos szolginál megmondták ki az, aki korrekt felvilágosítást tud adni az ügyedben, azt sem nevezném sikertelennek.
Pedig én is ezt tapasztalom állandóan hogy valami után adózni akarok, megkérdezem hogy lehet és nem tudják.
De még sima adókérdésekre sem tudják a választ. Ha a nav nem tudja, akkor ki tudja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!