Milyen adózási formában tudnám elkezdeni a futárkodást?
Pár hónapja láttam, hogy vállalkozóként el tudnék helyezkedni a netpincérnél és a Wolf ételszállító cégnél.
KATA-zni sajnos nem tudok, így ezt ne írjátok.
"KATA-zni sajnos nem tudok"
És miért nem?
Egyébként az egyéni vállalkozónak nem csak a KATA adózása van, hanem az szja szerinti, tételes költségelszámolásos is - de annak lényegesen több adót kell fizetni.
Lehet kidobták a Kata alól, és még nem kezdheti újra.
Még kéne némi infó.
Azért nem tudok KATÁ-zni meg ebben az évben szüntettem meg. Jövő januárig meg nem akarok várni.
Főállásban csinálnám.
Van egy kiadott lakásom és egy nyugdíjas anyukám.
Mit lehet ebből kihozni?
A munkáról röviden:
Van egy ételkiszállítás szervezéssel foglalkozó cég: Wolf, Netpincér stb.. Nekik lennék futárként az alvállalkozójuk. Ez a cég jó pár étteremmel, pizzériával van kapcsolatban. Az étterem a megrendelést leadja annak a cégnak akivel én kapcsolatban állok és ők tovább adják a rendelést az applikáción keresztül nekem.
A rendelést ha elfogadom, akkor elmegyek az étterembe, igazolom magam, elviszem a kaját a megrendelőhöz, átadom neki a kaját, az applikációban a megrendelő kipipálja, hogy átvette a terméket, én meg azt, hogy átadtam.
Megkapom a címpénzt, az órabért és jó esetben a jattot aztán csókolom.
Motorral csinálnám szóval jó lenne ha leírható lenne legalább az üzemanyag költség.
Ki mit ajánl?
Pl. már az ingatlan bérbeadás már kizárja a katát.
CSak akkor, ha a bérbeadást is vállalkozóként csinálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!