Nem értem, az adóbevallás 20. sora el van rontva?
A 20. sorba azt az összeget kell beírni, amelyet érvényesíteni szeretnél. Ha az egészet a férjed érvényesíti, akkor ide nullát kell írni.
A következő sor (21. sor) az már az adóalapból levont első házasok kedvezménye után fennmaradó összeg beírására szolgál.
Próbáljuk meg értelmezni az olvasottakat... :)
Éves "keretösszeg" feltüntetése kizárólag a családi kedvezménynél van, az első házasok kedvezményénél NINCS!
nem tudtam szó szerint kimásolni mert nem másolható, de tök mindegy hogy minek nevezik, és az alatta lévő sor az még hozzá tartozik, nem a következő sorszámra gondoltam
továbbra is fenntartom, hogy pont a magyar nyelv szabályai szerint ellentmondásos és hibás, mert először azt kérdi mekkora az összeg, majd azt kérdi, hogy ki érvényesíti, teháét ha nullát írok, akkor a párom sem érvényesíthetné csak a nullát
Nem tudom, hogy Te milyen adóbevallásról beszélsz, ha az ami itt van előttem, nem egyezik azzal, amiről Te beszélsz.
20. sor után a "következő" a 21. sor. Ez a két sor szól az első házasok kedvezményéről.
A 20. sorba azt az összeget kell beírni, amelyet Te érvényesíteni akarsz. A 21. sorba pedig a kedvezménnyel csökkentett adóalapot.
Ha nem érvényesítesz, akkor a 20. sorba nullát írsz, a 21. sorba pedig a 18. sorban lévő összeg kerül újból bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!