Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Pollenallergiára jár adókedvez...

Pollenallergiára jár adókedvezmény?

Figyelt kérdés

Nekem az van vagy 25 éve. Pár napja írták valahol az interneten, hogy arra is járna adókedvezmény. A háziorvosom szerint viszont nem. (Parlagfű, fűzfa, hárs, nyárfa, mogyóró, ezek a specialitásaim.)

Van valakinek tapasztalata ezzek kapcsolatban? Jövő kedd ugye a határidő.

Ha jár, szeretném tudni, pontosan mit kell tenni. Köszönöm!

2018. máj. 16. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
mezei allergiára nem jár...
2018. máj. 16. 19:29
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Hat persze, sot, ha esetleg allergias vagy a 24 karatosnal olcsobb aranyra, arra is jar.

Nem, az allergia (foleg az ilyen szezonalis, ami nagyon jol kezelheto sima antiallergen gyogyszerekkel mint a Loratadin, Zyrtec, Allegra, stb. ) nem jogosit fel semmilyen adokedvezmenyre.

2018. máj. 16. 19:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Kettes, sanyarú az életed? A stílusod erre enged következtetni. Szerintem legyél egyedi azzal, hogy nem állsz be a gyakorin terjedő újhullámba az egybőli bunkózással. Ha irritálnak azok, akik nem tudnak mindent, akkor regisztrálj inkább a mindenttudok.com-ra. Köszi.

Az ötletelést is, hogy mivel lehet kezelni az allergiát, ami nem volt a kérdésem, ettől még igaz (gondolhatod, hogy a 25 év alatt kevés gyógyszert nem próbáltam ki), viszont rendszeres havi kiadással jár. Pont úgy, mint más betegségeknél, melyek szintén kezelhetők, lásd pl. laktózérzékenység (erről sem tudott 2 évvel ezelőttig a laktózérzékeny férjem).

Off: te egyébként miért regisztráltál ide? Ez a kérdés mindig izgat a hozzád hasonlóan "válaszolók" esetében.

2018. máj. 16. 19:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jár a betegségre kedvezmény, ha az ebben a jogszabályban felsorolt listában szerepel:

[link]

2018. máj. 17. 04:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja, hát ebbe én nem tudok belépni.
2018. máj. 17. 09:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért is nem? Egy sima honlap, amelyen nyilvánosan fent van egy jogszabály...
2018. máj. 18. 05:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Azt írta ki, hogy regisztráljak valami kóddal. Amúgy (ha valaki olvasná meg a kérdést) nem jár a pollenre sajnos, elég alaposan utanajartam. Az egyik weboldalon példa történetnek egy allergiás nő esetet hoztak fel, mint aki igényelheti a kedvezményt, szóval ez elég félrevezető volt.
2018. máj. 18. 11:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Miért is nem? Egy sima honlap, amelyen nyilvánosan fent van egy jogszabály..."

Azért nem, mert elavult operációs rendszer elavult böngészőprogramjával böngészik, és ha a kiszolgáló elkéri a személyes tanusítványát, akkor az ő böngészője ezzel a kéréssel nem tud mit kezdeni. A jogtár meg az ilyen kéréseket visszautasítja, mert nem akar netes támadások kereszttüzébe kerülni.

2018. máj. 18. 11:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszi ezeket nem tudtam, nem értek hozzá...
2018. máj. 19. 04:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!