Miért nem vehetem igénybe a 10000 FT családi adókedvezményt?
A Nemzeti Adó ás Vámhivatal, az igénybe vehető családi járulékkedvezményt 7045 FT-ba állapította meg.
a kisfiúnk 21 hónapos.
2017 06. hónaptól érvényesítettük először a munkáltatónál a kedvezményt 10000 Ft értékbe.
És mivel jogtalanul vettük igénybe vissza kell fizetnünk 44000 ft.
138 000-ből a teljes SZJA 20 700 lenne, ami ezzel a 10 000-rel csökkenthető. Még ha kevesebb lenne is az SZJA-d, a kedvezmény a nyugdíj- és TB-járulékra is érvényesíthető, így mindenképpen igénybe kellene tudnotok venni a teljes 10 000-es kedvezményt.
Ha még megkérdezhetem, miért csak tavaly júniusban kezdtétek igénybe venni a kedvezményt, amikor a kisfiú 2016 augusztus körül születhetett?
Valami itt nagyon nem stimmel!
Járulékkedvezményt írsz, tehát nem a levont adóelőleggel kapcsolatban, hanem a levont járulékkal.
Milyen módon állapította meg a NAV ezt a visszafizetendő összeget?
Valamivel jobban (sokkal jobban) írd körül a történetet, szerintem nagyon kevés az információd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!