Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért nem tud nekem a NAV...

Miért nem tud nekem a NAV adóbevallást készíteni?

Figyelt kérdés

Fönököm még elkérte az adóigazolványomat, és a születési évemet, hogy SMS-be elküldi a NAV-nak.

Ma kaptam egy levelet, és ez áll benne:

Tisztelt Ügyfelünk!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz benyújtott, az adóbevallási tervezet papír alapon történő átvételére irányuló kérelmével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy mivel Önre vonatkozóan NEM ÉRKEZETT MUNKÁLTATÓI/KIFIZETŐI ADATSZOLGÁLTATÁS, EZÉRT ADÓBEVALLÁSI TERVEZETET AZ ÖN RÉSZÉRE NEM TUDUNK KÉSZÍTENI.

A nagybetűs rész, vastagon szedetten volt írva.

Ez mit jelent: 2017. December 6-án jelentettek be a munkahelyen. Holnap a Főnöknek megmutatom, hátha tudja ez mi lehet.

Kell ettől félnem?

#adóbevallás #NAV #nem tudtak készíteni
2018. máj. 14. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem kamuzták a bejelentést?
2018. máj. 14. 16:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem, mivel kaptam egy levelet a NAV- tol hogy december 6án bejelentett munkaviszonyom van, igy törölték a tb fizetést.
2018. máj. 14. 18:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor vagy elírták valamelyik adatodat a bejelentésben, vagy havonta b.nak beküldeni a 08-at.
2018. máj. 14. 18:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Annyit tudok, hogy 25 év alatt vagyok, első munkelyem, és adókedvezménybe vagyok, vagyis a cég kedvezményt kap utánnam
2018. máj. 14. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
A főnököd miért küld egyébként a nevedben SMS-t a NAV-nak, illetve miért nem tudja alapból az adóazonosító jeledet és a születési évedet?
2018. máj. 14. 19:57
 6/8 A kérdező kommentje:
megkérdezte hogy elküldheti-e, mivel én nem voltam tisztában, hogyan is kell elküldeni, mivel még nem csináltam.
2018. máj. 14. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Most ebben a helyzetben a "főnöködet" kell kérdezd, mivel ha decemberben felvettek, és bért számfejtettek arra az időre, amikortól dolgoztál, valamint azt legkésőbb 2018. január 10-ig ki is fizették, akkor kell, hogy legyen bevallandód.

Ha a NAV-nál erről nincs adat, ami alapján el tudták volna készíteni a bevallási tervezetedet, akkor ott 100 %, hogy a cég a hunyó, ha a fenti feltételek adottak voltak.

Ha 2018. január 10. után fizetett ki, akkor az már a 2018. évi bevallandó jövedelmed lesz.

Tehát akkor mi a helyzet?

2018. máj. 15. 05:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Itt van nálam a Munkáltatrói/Kifizetési papaír, még emlékszem japtame gyet . Holnjap viszem be a NAVhoz
2018. máj. 15. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!