Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ismerősömnek mennyit kellene...

Ismerősömnek mennyit kellene adóznia utánam havonta a vállalkozásánál, ha minimálbérre jelent be 8 és 6 órában?

Figyelt kérdés
8 vagy 6 órában jelentene be. Nem megyek bele, hogy miért nem tudja ezt pontosan, meg hogy miért jelentene be, a lényeg, hogy bejelentett munkahely legyen és ehhez kellene tudni, hogy mennyi lenne mint vállalkozó az adófizetése utánam.

2018. máj. 5. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%

En nem alkalmaznek annyira hulyet, aki a googlet sem tudja hasznalni.

[link]

2018. máj. 5. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Én nem engednék a gyakorikérdések válaszolóinak körébe annyira hülyét, aki még a kérdést se tudja értelmezni.

[link]

2018. máj. 5. 13:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Első: Te nem értelmezted jól a kérdést barom, nem a minimálbért kérdeztem. A másodiknak köszi.
2018. máj. 5. 13:11
 4/11 anonim ***** válasza:

totál rossz a második link, te jó isten, évek óta nincs 24%-os munkaadói tb, meg start-kártya... és még te hülyézel le bárkit???

Kérdező, a bruttó béreden felül fizet utánad 1,5% szakképzésit, és 19,5% szochot, ha nincs semmi olyan, ami miatt kedvezményes lennél (életkor, álláskereső, pl). A bruttódból pedig 33,5%-ot von le, amit fizet be állambácsinak. Tehát a bruttód 33,5+21%-a a befizetendő, akkor is, ha csak papíron vagy ott, mindegy, hány órában. A bruttód ismeretében ki tudod számolni, talán a szorzás megy.

2018. máj. 5. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Mondjuk ennek alapból olyan tényezői is vannak, amit a kérdés alapján nem lehet megválaszolni.

Azt se tudjuk milyen adottságokkal bír a kérdező. , esetleg adókedvezményre jogosult -e.

Itt meg önmagának ki tudja számoltatni ha beírja a releváns adatokat:

[link]

(A munkaadó költsége meg ott lesz, hogy államnak fizetendő)

2018. máj. 5. 14:29
 6/11 anonim ***** válasza:
41%

" ha nincs semmi olyan, ami miatt kedvezményes lennél (életkor, álláskereső, pl)"

Vagy ha pl. a munkaadó nem tud e igénybe venni más úton kedvezményt a vállalkozás szempontjából pl. szabad vállalkozási zónában működik, támogatásra jogosult foglalkoztatás után, stb.

2018. máj. 5. 14:32
 7/11 anonim ***** válasza:
szerinted az a mtató, akinek gőze nincs a járulékokról, tuja, hogy szabad vállalkozási zóna létezik?
2018. máj. 5. 14:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem értem a 4. válaszolót. Mi az,hogy "33,5+21%-a a befizetendő"? Akkor ezek szerint 54,5%-ot kell befizetnie utánam? Majdnem a felét? Nem sok az kicsit?

Amúgy nem tudom mi az a zóna, meg ilyenek, ,hülye vagyok a gazdasági dolgokhoz. Utánam nem járna adókedvezmény valószínűleg.

2018. máj. 8. 19:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Vagyis több mint a felét.
2018. máj. 8. 19:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Bizony, annyit kell befizetnie.

Ad neked bruttó 100 ezret. Ebből 66500 a tiéd. Ő meg befizeti az államnak, amit tőled levont (33500), plusz még 21000 ft-t.

Üdv a való világban.

2018. máj. 8. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!