Mégis mennyi az annyi?
Sziasztok.
3 éve kint élek külföldön és nemsokára költözök haza. Viszont ez idő alatt elég felelőtlen voltam és semmilyen adót nem fizettem. Úgy tudom maradt a magyarországi bejelentett lakcímem. Mire számíthatok ha haza megyek? Gondolom a NAV megtalál esetleg más is érdeklődik majd felőlem. Na és mennyi az annyi? Illetve mi ennek a normál menete ha kint vagyok külföldön? Mennyit és mit kell fizetnem és kinek?
Ha kint volt "eü. biztosításod", akkor Mo-n nem kell magad után fizetned az egészségügyi szolgáltatási járulékot.
Ha nem volt, akkor itthon kellett fizetned. Ez ma havi 7.320,- Ft. Ezzel kalkulálj, meg a késedelmi pótlékkal, valamint ha már indult végrehajtási eljárás ellened, akkor a végrehajtási költségekkel is.
Ha volt kint biztosításod, és mégis előíródott a fizetendő járulék, akkor a kinti biztosításod igazolását be kell nyújtani a NAV-nak és átszámolják a hátralékod, törlik arra az időszakra visszamenőleg a járulékot és a késedelmi pótlékát, amikor kint biztosított voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!