Facebook hirdetések áfája?
Teljesen véletlenül láttam egy adást a tévében ahol arról volt szó, hogy azok a vállalkozók akik Facebook hirdetést vesznek igénybe, áfát kellene fizetniük utána. Na most én ezt egyáltalán nem tudtam. Viszont a vállalkozásom Facebook oldalát egy kamu Facebook profilról kezelem, kamu adatokkal, de a bankkártyám csatolva van hozzá (nem a vállalkozásomhoz kapcsolódó számlával). Kicsit keresgéltem és találtam egy beállítást, ahol be lehet állítani, hogy nem üzleti célokra használom a hirdetést és megfizetem az ő áfájukat (írországi áfa), de eddig nem így csináltam. Kérdés, hogy lehet ebből bajom, ellenőrzi ezt valaki visszamenőleg?
Kérdésem, hogy
Ez a Facebook hülyesége, hogy alapból nem szálmáz ilyenkor áfát.
Áfamentes számlát szabályosan akkor kérhetnél, ha van közösségi adószámod. Viszont ebben az esetben ugye 65-ös áfa bevallás és A60-as összesítő nyilatkozat bevallása szükséges (ehhez könyvelő is javasolt.)
És ilyenkor: ha van áfalevonási jogod, akkor nem fizetsz itthon semmit, ha nincs, akkor viszont itthon befizeted utána az áfát.
Bővebben itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!