Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha meghirdetem minden használt...

Ha meghirdetem minden használtcucomat összesen 20-30 millió Ft értékben de évente csak 600 000 Ft-ért adok el akkor az adómentes s nem üzletszerű?

Figyelt kérdés
Tehát mi számit a meghirdetés vagy a tényleges eladás?
2018. ápr. 10. 13:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%

Jaj, istenem, miért kell állandóan a csaláson, a sumákoláson gondolkodni, kérdező????Elegem van már ebből a mentalitásból!!!

Évi 600 ezer ft-ig a saját holmi eladása adómentes (BEVÉTEL), 600 ezer felett a feletti rész adózik 40 %-al.

Ha nem saját holmit adsz el, akkor pedig az első pillanattól fogva adóköteles, vállalkozói és számla kell hozzá.

Szerintem az előbb is ezt írtam, csak úgy látszik, nem elég érthetően.

2018. ápr. 10. 17:07
 12/16 A kérdező kommentje:
Most se volt érthető, egyik pillanatban csalás ha eladom a kabátjaimat a másik pillanatban nem.
2018. ápr. 10. 21:55
 13/16 xswerdy ***** válasza:
11-es attól, hogy még 1x leírtad, nem lesz igaz. 600.000 bevétel fölött nem csak az a fölötti rész adóköteles, hanem az egész. De csak a jövedelem, nem a bevétel. És ha mindezt végigszámoljuk, akkor a végén a bevételhez viszonyítva nem 40, hanem 3,75% az adó.
2018. ápr. 10. 22:22
 14/16 anonim ***** válasza:

A 40 % mértékű hagyja már abba! Köszi!

15 % az SZJA mértéke, slussz-passz.

Ahogy a hozzá értőnk leírta, évi 600 ezer bevételig nem kell bevallani, fizetési kötelezettséget sem kell megállapítani utána. Ha fölé kerül az összeg, akkor jövedelmet számolunk belőle.

Jövedelem = Bevétel - elszámolható, igazolt költség.

Ha nincs igazolt költség, akkor a bevétel 25 %-a számít jövedelemnek.

Kiszámolod a jövedelmet, majd meghatározod annak 15 %-át. Ebből nem kell megfizetni 30 ezer forintot, csak a "felettit".

Gazdasági tevékenység: valamilyen tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független (például nem munkaviszony) formában történik.

Én úgy érzem, hogy nem éppen a tisztesség útjára szeretnél lépni, azért feszegeted annyira ezt a kérdést, ráadásul ilyen módon. Azért maradjunk az életszerűség talaján, mivel az adóhatóság is ilyen szinten fog vizsgálódni, ha belefutsz. :)

2018. ápr. 11. 05:19
 15/16 anonim ***** válasza:

10-es

Sem 20 évesen, sem 60 évesen nem életszerű, hogy egy átlag lakásban, 40 kabátod van (mondjuk azt tárolni is kell valahol). Ennyi.

2018. ápr. 11. 05:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Attól hogy valami nem életszerű, még nem csalás. A régi örögek képesek voltak 40 évig is ugyanabban a ruhában járni. A mai fogyasztói társadalomban persze ez már "nem életszerű", hanem csalás. Nem én vagyok csaló csak a társadalom romlott, de nagyon, főleg ha a hivatal ilyen alapokon minősit valamit csalásnak. Erre mondják, hogy a fejétől bűzlik a hal...
2018. ápr. 11. 05:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!